Foto: Hans Lie

ABBINGH: – Jeg tror dette er klart for alle

Da Vipers nederlandske stjernespiller var 21 år minnes hun et mektig møte med Final8-motstander Larvik. Neste lørdag er rollene snudd om når Vipers skal kjempe om sesongens første tittel.

Det blir spennende å kjempe om den første medaljen denne sesongen med Vipers. Det høres ganske kult ut å spille i Final8 med både herre- og damelag i aksjon. Dette blir min første gang i Norge.  Jeg ser virkelig frem til å kjenne på atmosfæren som venter oss, sier Louis Abbingh til topphandball.no.

Er klart for alle

For verken Abbingh eller noen andre kommer unna det faktum at Vipers er storfavoritter mot Larvik i semfinalen lørdag.

Jeg tror det er klart for alle at vi er favoritter, men lagene som deltar i Final8 er virkelig sterke og kan slå oss. Vi må være fullt forberedt på å spille to tøffe kamper. En stor og erfaren tropp kommer godt med over to tette kamper. Det er en styrke for oss at vi kan rotere mer på spilletiden med den troppen vi har. Men vi vet også at cupkamper er noe spesielt. Derfor må vi virkelig være klare, sier den tidligere europamesteren.

Vipers overtok rollen som flaggskipet i norsk kvinnehåndball i 2017/2018-sesongen. Da hadde Larvik vært best i alt i en årrekke. Vestfoldingene hadde frem til tronskiftet vunnet 18 (!) seriemesterskap på rad. I samme periode vant Larvik 14 NM-titler på 15 sesonger. Vipers har vunnet rubbel og bit etter tronskiftet. Abbingh var 21 da hun møtte Larvik for første gang.

Jeg husker at jeg spille mot Larvik da jeg var 21, og jeg så virkelig opp til alle de store spillerne og hvor mange titler de hadde vunnet i løpet av karrieren. Nå er jeg stolt over å spille i en annen norsk klubb som har vunnet så mange titler.

Hva vil vil være avgjørende mot Larvik?

Jeg tror vi få kontroll på Larviks skudd bak fra banen og få redninger. Så kan vi forhåpentligvis kjøre vårt raske angrepsspill. Vi må også være fokusert og sette sjansene våre, sier hun.

Foto: Hans Lie

Forventer støtte

Final8 arrangeres i Sparebanken Sør Amfi i Arendal 23.-25. februar, en times tid unna Aquarama og Kristiansand.

Jeg har ingen anelse om hva jeg kan forvente, men jeg håper mange fans kommer fra Kristiansand for å støtte oss og Kristiansand på herresiden. Siden det er så nært, er det også fint at min egen familie kan komme og se kampene. Det blir en fantastisk opplevelse, håper hun.

31-åringen som kom til norsk håndball i sommer og har vært med på tilsvarende konsepter tidligere i karrieren.

Jeg har spilt Final4 i cupen i Tyskland, Russland og Danmark. I Frankrike arrangeres finalene for menn og kvinner i alle divisjoner på samme dag. Jeg synes Final8-konseptet her er en veldig fin begivenhet, spesielt for fansen. Man kan se håndball hele helgen og det er mange arrangementer før og etter kampene. For oss spillere kan det være vanskelig å spille to vanskelige kamper på to dager, men fordi det er så intenst gjør det også veldig spesielt for oss. Den fantastiske atmosfæren under disse arrangementene gir også ekstra motivasjon.

Nok et gull?

Abbingh er tydelig på at tørsten etter nye gull er stor hos de rosa. For i Kristiansand får ingen lov til å være blaserte.

Vi prøver virkelig å ha det gøy med det vi holder på med. Spillergruppa er ivrige etter å vinne alt som er mulig. Å vise frem god håndball til supporterne hver uke er et mål. De norske lagene legger absolutt opp til å levere sterke prestasjoner mot oss. Derfor vi må være 100% klare mot enhver motstander. Vi vet også at alle vil prøve å slå oss, men vi er veldig klar over at ingenting kommer av seg selv, og vi må jobbe hardt for det.

Bedre

For sesongen kunne havarert på dramatisk vis for Abbingh og Vipers utenfor banen. Mørke skyer lå lenge over klubbøkonomien. Det er fortsatt skyer i horisonten. Spillerne har gått med på lønnskutt og deler av administrasjonen er permittert. Champions League-vinneren har med andre ord kjempet på fronter gjennom sesongen. Abbingh mener spillerne har klart og klarer å beholde fokus på banen.

Vi er godt kjent med klubbens økonomiske situasjon. Som lag skal vi gjøre jobben vår som er å vinne kamper. Det har vært en berg- og dalbane, men vi er veldig positive med tanke på at klubben kommer seg gjennom denne situasjonen. Derfor tror jeg en seier i Final8 vil hjelpe klubben enda mer, avslutter Vipers’ stjernespiller Louis Abbingh.

Semifinalen mellom Vipers og Larvik har avkast klokken 11:00 lørdag 24. februer. Den andre semifinalen mellom Sola og Storhamar har avkast klokken 13:00.