BREDAL OFTEDAL: – Jeg tror begge lag var fornøyd med trekningen

Det er duket for NM-fest i Aquarama onsdag kveld. Før Vipers tar i mot Byåsen i kvartfinalen på kvinnesiden klokken 20, skal Herman Bredal Oftedal og Kristiansand på ny sikre seg Final8-billetter når Halden venter klokken 17:45 i den ene kvartfinalen for menn.

– Jeg tror begge lag var godt fornøyd med trekningen. Det betyr at det blir en jevn, spennende og interessant publikumskamp, spår Kristiansands playmaker Herman Bredal Oftedal før onsdagens kvartfinalekamp i NM hjemme mot Halden.

Alt kan skje

For det kan bli en tro kopi av forrige sesongs deltakelse i Final8, sett med Kristiansand-øyne når klokka nærmer seg 22 onsdag kveld. Vipers tok gull i historiens første Final8 i Arendal i februar. På herresiden spilte Bredal Oftedal og Kristiansand seg til håndballfesten i Arendal, men Kolstad ble for sterke i semifinalen.

– Det var vel ikke så mange som hadde spådd at vi skulle sikre oss en billett til Final8 forrige sesong. Det ble en kort affære for vår del, men en gøy fest å være en del av. Vi har lyst på en ny billett denne sesongen og sjansen for at vi skal klare det igjen er god, mener han og sikter til onsdagens kvartfinale mot varierende Halden.

Herman Bredal Oftedal. Foto: Terje Refsnes

Lumske

Halden ankommer Aquarama onsdag kveld med selvtillit etter 27-24 seier for tre uker siden hjemme mot Kristiansand i REMA 1000-ligaen. Kristiansand slo Viking TIF 36-28 i forrige serierunde og har med seg en fornyet kraft inn i kvartfinalen etter en laber poengfangst så langt denne sesongen. Skadesituasjonen begynner å bedre seg, men landslagspausen kom beleilig for en hardt prøvet Kristiansand-tropp.

-Det skal bli deilig å ikke spille om to poeng, slik det er i seriespillet. Dette blir en fin mulighet til å senke skuldrene, selv om mye står på spill. Vi har sterk tro på at snuoperasjonen vår er i gang etter seieren mot Viking TIF. Selv om vi har slitt og sliter med skader, mener vi å se en positiv kurve i egne prestasjoner. Derfor var seieren hjemme mot Viking sist ekstremt viktig for oss. Den bekreftet at vi er på rett spor. I NM lever hver kamp sitt liv og alt kan skje. Halden er et lumsk lag som varierer en del, men som sagt var nok begge lagene fornøyde med trekningen av motstander. Vi har en fair sjanse mot Halden, mener han.

Slet sist

I oppgjøret i Tistedalshallen for tre uker siden ble Halden-målvakt Nicolai Neupart avgjørende. Siden forrige oppgjør er også forsvarsgeneral Kristoffer Henriksen kommet til for Jan Thomas Lauritzens menn.

– Jansrud (red.anm: Jørgen) scoret vel ti mål mot oss sist. Vi vet også at Neupart må skytes svak og ikke minst må vi forbi deres etablerte forsvar. Det er tre områder vi må ha kontroll på om det skal bli en ny Final8-fest for vår del, analyserer Kristiansand playmaker og mannen som på beste vis har sydd sammen sørlendingenes angrepsspill denne høsten. For han skulle gjerne hatt flere å dele spilletiden med.

– Det sier seg selv at vi står sterkere når det er flere å bytte på, men når noen blir skadet må andre stå frem, fortsetter han.

Bæringen legger ikke skjul på at Final8-opplevelsen i Arendal i februar er en egen motivasjon for sørlendingene som tas med inn i kampforberedelsene til kvartfinalen onsdag kveld.
– Først og fremst skal vi kjempe om å få være med på noe veldig kult. Begge lag har noe å vinne her og vi vil virkelig vise oss frem for en forhåpentligvis full Aquarama, sier Bredal Oftedal – som står med 27 mål og 28 målgivende i REMA 1000-ligaen denne høsten.

Publikumstall

Selv om Kristiansands resultater ikke har stått i stil med ambisjonene denne sesongene, strømmer likevel sørlendingene til Aquarama for å heie gutta frem. Helt nøyaktig 1000 (!) tilskuere har møtt frem i snitt denne høsten.

– Noe kan forklares med at vi har mange spennende spillere og noe kan forklares med at vi har et aktivt sponsornettverk som virkelig bryr seg om oss og håndballen som spilles. Vi skal spille en morsom håndball og det er det stadig flere som oppdager, sier han fornøyd.

Onsdag kveld håper Bredal Oftedal, Kristiansand og Vipers på at dobbeltkampen i NM – med Kristiansand vs. Halden og Vipers vs. Byåsen – skal skape en magisk aften på Sørlandet.

– Vi håper at alle som heier på Vipers også vil heie oss frem og motsatt. Blir denne dobbeltkampen en suksess, håper jeg virkelig at det blir flere slike dobbeltkamper fremover. Målet er å fylle Aquarama og skape en NM-fest der både Kristiansand og Vipers sikrer seg billett til Final8 i februar.
Selv om få tror Byåsen kan tukte Vipers, er oddsen langt jevnere mellom Kristiansand og Halden.

– Her blir det ekstraomganger og alt som er. For det bør være tradisjon at begge lagene fra Kristiansand deltar i Final8 i februar, avslutter Kristiansands Herman Bredal Oftedal overfor topphandball.no.

PS: Kristiansand vs. Halden har avkast klokken 17:45 i Aquarama, mens Vipers vs. Byåsen kastes i gang klokken 20 samme sted. De tre andre kampene på herresiden spilles slik: Haslum vs. Nærbø og Kolstad vs. Bergne har begge avkast klokken 18:00, før klassikeren Elverum vs. Drammen spilles fra klokken 19:00. Alle kvartfinalene spilles onsdag kveld.