Tobias Grøndahl storspilte for Elverum, som tok seg videre til sin femte finale på rad. Foto: Christoffer Andersen / NTB /NHF

Elverum videre til NM-finale

Elverum slo ØIF Arendal i den første semifinalen, og skal søndag prøve å forsvare NM-tittelen.

I dagens første semifinale på herresiden var det fjorårets finalelag ØIF Arendal og Elverum som skulle kjempe om den ene finaleplassen. Vinneren skal møte Kristiansand Topphåndball eller Kolstad til kamp om den gjeve gullmedaljen søndag.

Det var to tente lag som stod på banen da startsignalet gikk i Sparebanken Sør Amfi. De to lagene var jevnspilt de første minuttene, men det tok kort tid før Elverum fikk et lite overtak. Hjemmelagets målvakt Ivan Eres kom godt i gang mellom stengene, men Elverums Tobias Grøndahl lot seg ikke skremme av Kroaten. Etter halvspilt omgang var forhåndsfavoritten Elverum foran på stillingen 9-6.

Landslagsspiller Grøndahl storspilte for Elverum, til vill jubel fra Taiga’n. I andre enden lyktes ØIF med ankomstspillet, og straffet de hvitkledde i returløpet. I andre halvdel av omgangen hadde Elverum fått en liten luke til hjemmelaget, som slet offensivt. Emil Kheri Imsgard var god mellom stengene til Elverum, som ledet 18-12 til pause.

ØIF Arendal føk ut av startblokkene etter pause, og vartet opp med raske reduseringer de første minuttene. Magnus Søndenå var sentral i denne fasen. Elverum pådro seg sitt andre direkte røde kort da Daniel Blomgren måtte ta følge med Johan Niclas Fingren på tribunen. Elverum våknet omsider til og omgjorde en tremålsledelse til en seksmålsledelse når kvarteret gjenstod. Stillingen var da 24-18.

Elverum fikk det ikke helt til å stemme i angrep, noe ØIF straffet de på. Søndenå var en av de som virkelig vist seg fram for hjemmepublikummet når de røde og svarte reduserte til 23-26. Kampens tredje røde kort var et faktum, da Aksel Andre Strupstad pådro seg sin tredje tominutters utvisning fem minutter før slutt. ØIF kjempet tappert i sluttminuttene, men Elverum klarte å holde hjemmelaget bak seg. De regjerende mestrene vant til slutt 29-27.

Arendal 20230225. 
Elverum supportere i aksjon før første semifinale for menn mellom ØIF Arendal og Elverum under NM i Håndball lørdag.
Foto: Christoffer Andersen / NTB
Taiga’n leverte varene på tribunen når Elverum leverte på banen, og tar følge med Elverumspillerne til finale søndag.Foto: Christoffer Andersen / NTB

Dagens toppscorer Tobias Grøndahl, med ni fulltreffere, oppsummerte kampen på denne måten til TV 2:

– Det ble tøft, og det gjør det ikke lettere med to røde kort, men vi klarer å legge det bak oss og fortsette kampen i sporet vi ønsker. Vi leverer en nesten perfekt kamp til tross en dårlig start på andre omgang. Vi holder roen og løser kampen på en god måte.

Elverum møter vinneren av Kristiansand Topphåndball – Kolstad. Kampen kan du se på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play klokken 16:45.

KAMPFAKTA
NM herrer, semifinale
ØIF Arendal – Elverum 27-29 (12-18)

Sparebanken Sør Amfi, Arendal
Toppscorer ØIF: Magnus Søndenå – 8 mål
Toppscorer Elverum: Tobias Schjølberg Grøndahl – 9 mål
Utvisninger: ØIF 3x2min + 1 rødt kort, Elverum 3x2min + 2 røde kort

Se fullstendig kamprapport her

Kjøp billetter til Final8 her
Les mer om NM Senior her