FINAL8: – Arendal rigges til fest

Billettsalget tar seg opp, Sparebanken Sør Amfi er i ferd med å forvandles til en eneste stor Final8-scene og nær 250 jobber på spreng for å gjøre klart til håndballens store festhelg. Fredag braker det løs.


– Det er ikke stille verken på telefonen, i hallen eller i byen om dagen, smiler en godt fornøyd daglig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen to dager før Arendal og Sparebanken Sør Amfi er scene for sesongens store publikums- og håndballfest når Final8 går av stabelen for andre gang.

Fullt program

Fredag kveld åpnes Final8 med juniorfinaler for begge kjønn. Lørdag spilles semifinalene i NM senior for begge kjønn, før finalespillet avsluttes søndag. For å få alt på plass jobber Final8s tekniske arrangør ØIF Arendal på spreng.

– Vi er vel godt og vel 170 funksjonærer med stort og smått. Når vi tar med russegrupper og andre lag i området som bidrar, teller vi rundt 250 i staben for å arrangere denne festhelgen. Selv om kaoset råder her akkurat nå, har vi god kontroll. Erfaringene fra det første og historiske Final8 i fjor har kommet og kommer godt med inn i sluttfasen her. Fredag braker det løs, sier Michelsen overfor topphandball.no.
Særlig Kolstads profilerte storspillere Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud og resten av trøndergalleriet vekker nysgjerrighet. Det samme gjør Sørlandets egne stolte representanter i Vipers og herrene i Kristiansand. Fra Sola ankommer en gul horde og kjenner vi Elverums fantastiske supportere rett, blir det godt med kok på tribunen der de hvite draktene samles.

Final8

Regionsavisen Agderposten viste nylig til arrangementet og ringvirkningene næringslivet opplever når «hele» håndball-Norge samles i sørlandsbyen. For Final8 merkes på Sørlandet.  
– Dette er et fantastisk arrangement for byen vår, i en ellers stille periode der «alle» vanligvis drar til fjelles, sier hotellsjef ved Grans Hotel Arendal, Cecilie Strand.

Lørdag kveld inviterer arrangøren til gratis folkefest i Sparebanken Sør Amfi, med muligheter for bevertning, musikk og ikke minst en gyllen anledning til å treffe håndballentusiaster i ulike klubbdrakter utover kvelden.

Per Carsten Michelsen opplyser til topphandball.no at billettsalget har tatt seg fint opp de siste ukene.
– Erfaringsmessig vet vi at jo nærmere et slikt arrangement, jo flere billetter selges ut. Det er mye kok om dagen og mye som skal komme på plass, men vi har god kontroll. Sparebanken Sør Amfi og Arendal rigges til fest, fastslår en travel Per Carsten Michelsen i ØIF Arendal.

Final8 er finalehelgen i norgesmesterskapet (NM) for juniorer og seniorer begge kjønn. Arrangementet er et samarbeid mellom Norges Håndballforbund, Norsk Topphåndball og arrangørklubben ØIF Arendal.