Astrid Løke. Foto: Svein André Svendsen

Final8 – også en arena for de unge

Selv om NM i år kommer i en helt ny drakt og et helt nytt konsept, har det vært viktig for arrangørene å fortsatt implementere ungdommen i satsingen. Det har de siste årene vært en naturlig del av NM-finalene, at juniorfinalene har gått i forkant av NMseniorfinalene, og dette er noe man ønsker å fortsette med også i den nye satsingen. Derfor er lørdag formiddag avsatt til ungdommen og deres finaler.

Her er en liten presentasjon av lagene dere vil få se i aksjon lørdagen i Sør Amfi.

Charlottenlund fra Trondheim, sikret seg finaleplass etter seier 29-23 borte mot Fjellhammer. Laget var også i fjor i NM-finalen, der det ble et knepent tap mot Melhus. Flere av spillerne til Charlottenlund, spiller til daglig på klubbens 1. divisjonslag.

Nærbø fra Rogaland er Charlottenlund sin finalemotstander. Jærens lag kvalifiserte seg til årets finale, ved å knuse Kristiansand på bortebane med hele 13 mål. Nærbø ble Norgesmester i både 2017 og 2018, og er etter noen sesonger uten finalespill garantert sugne på en ny NM-tittel.

På damesiden er Aker kvalifisert til finalen. Aker kommer fra Oslo og har tidligere deltatt i to NM-finaler, med én gull og én sølv som fasit. Aker møtte Fredrikstad borte i semifinalen, som de vant med 6 mål.

Larvik Håndballklubb fra Vestfold og Telemark, er nok et ganske kjent navn for de fleste med håndballinteresse. Larvik sine seniorer var i en årrekke landets og verdens beste håndballklubb. Etter noen år i skyggenes dal, er nå klubben på full fart opp i toppen av norsk håndball igjen. Dette viser blant annet den viktige 2-måls seieren i semifinalen mot Tertnes.

Larvik har vært representert i NM-finalene for juniorer hele 7 ganger tidligere, og det smaker nok ekstra godt for klubben å være tilbake. Sist klubben sto i en finale var helt tilbake i 1999.