Kristin Venn. Foto: Hans Lie

FINALEKLARE:-  Jeg tenkte mitt en stund der

Kristin Venn og Storhamar satt Sola sjakk matt i åpningsminuttene i dagens andre semifinale for kvinner. Kampen var i realiteten kjørt på 8-1 (!) etter tolv minutters spill, selv om Sola gjorde et godt forsøk på det umulige da stillingen var 20-7 i starten av andreomgangen.

– Det satt for oss, smiler Storhamars Kristin Venn etter at NM-finalebilletten i Final8 var sikret etter overbevisende 33-23 mot Sola lørdag.

Gode kår
Storhamar-målvakt Eli Marie Raasok sto solid bak et aggressivt Storhamar-forsvar og gultrøyene fra Hamar gjorde som de ville gjenom hele førsteomgangen. 8-1 ble til 16-7 til pause og kampen om den siste NM-finalebilletten var i realiteten avgjort til pause favør Kristin Venn og Storhamar. Nettopp Venn ble en stor uvenn for Sola. Hun løp og skjøt inn syv mål før hvilen – like mange som fortvilte Sola-spillere til sammen.
– Når Eli står så godt som ho gjør bakerst og vi får løpe, ser det bra ut. Vi forberedte oss godt og fulgte kampplanen før pause, sier hun.

Slo tilbake
Sola så ikke ut til å ha noen mottrekk av varig karakter mot sjokket etter hvilen. Storhamar kjørte på med alt de hadde og økte ledelsen til 20-7 etter 34 minutters spill. Så snudde kampbildet favør Sola. Anført av veteran Camilla Herrem utnyttet Sola en relativt svak Storhamar-periode. Veteranen, høyreback Kristina Novak og tidligere Frankrike-proff Malin Holta fikk orden på kontrings.- og angrepsspillet. Etter 40 minutters spill sto det 21-15 på tavla. Sola gjorde just som Storhamar gjorde før hvilen – vant perioden 8-1. Sola gjorde som Storhamar gjorde i første omgang – tettet igjen bakover og satt fremover. Med kvarteret igjen å spille var Storhamars ledelse reduser til fem mål 23-18.
– Etter pause gjorde alt vi ikke skulle. Sola fikk gjøre det de er gode på. Jeg tenke mitt da en stund der da Sola reduserte gang på gang og kun var fem bak i en periode Vi skulle gjerne ha vært den downperioden foruten, erkjenner Venn.

Krefter
Solas iherdige forsøk på å snu kampen kostet krefter. Sola kom aldri nærmere Storhamar enn de fem målene i jakten på finalebilletten. Da Malin Holta bommet fra syvmeteren gikk piffen ut av Sola-mannskapet, noe Storhamar utnyttet.
Gultrøyene økte ledelsen jevnt og trutt og med ti minutter igjen sto det 27-18 på tavla. Da satt blant annet Anniken Obaidli på benken for å hvile. Mens førsteomgangen var et enveiskjør mot Sola-målet, ble andreomgangen en jevn affære i Sparebanken Sør Amfi. Storhamar vant til slutt fortjent 33-23. Søndag venter Vipers i en drømmefinale mellom Norges to beste lag.
– Vipers er ekstremt gode, men det skal ikke være umulig å ta de i enkeltkamper. Da kan vi ikke ha en downperiode som i dag. Heldigvis avsluttet vi kampen greit. Det gjorde godt for følelsen inn mot finalen, avslutter toppscorer Kristin Venn som satt inn åtte totalt.

Solas toppscorer ble Camilla Herrem med seks mål.

Storhamar møter Vipers i NM-finalen søndag klokken 14:15. Sola møter Larvik i bronsefinalen. Den har avkast kl. 10:00 søndag morgen i Sparebanken Sør Amfi.