Ida Walin (t.v.), Emma Døvle og Frida Brenden gleder seg til juniorfinalen. Foto: Svein André Svendsen

Fire finaler på to år

Fredag spiller Larvik HKs rekrutter sin fjerde strake finale de siste to årene. Emma Døvle, Ida Walin og Frida Brenden skal spille sin fjerde strake finale, to i Lerøyserien og to i NM J20. Det er sterkt! 

– Det må være rekord, jeg har ikke klart å finne andre som har vært i fire strake finaler for junior, sier trener Lars Wallin Andresen.

Larvik HK er regjerende mester i NM junior og åpner helgens Final8 når de møter Gneist i finalen i Sør Amfi i Arendal fredag kl. 17.30.

Den første av de fire finalene var i Lerøyserien 2021/22. I finalen 8. mai 2022 vant Larvik 26-18 over Aker. Forrige sesong ble det seier i NM J20. Aker var igjen finalemotstander 25. februar 2023, da Larvik vant 36-24. Deretter fulgte nok en finale i Lerøyserien 7. mai 2023, der Larvik tapte med minste mulige margin, 25-26 for Follo.

Emma Døvle, Ida Walin og Frida Brenden har spilt de tre første finalene, og står igjen på lagoppstillingen for Larvik fredag. Der venter den fjerde medaljen på to år.

– Det er ekstremt kult å nå fire finaler på rad. Det er imponerende at laget har klart det. Vi føler en ekstra stolthet over å klare å være med i fire finaler, forteller Ida Walin.

Ida Walin. Foto: Svein André Svendsen

Målvakten sluttet egentlig etter forrige sesong, men savnet det gode håndballmiljøet.

– Jeg kjenner nå at jeg ikke angrer på at jeg startet igjen. Det er noe ekstra spesielt å være med på den fjerde finalen på rad med Larvik. Hovedgrunnen til at jeg startet igjen var at jeg savnet miljøet og laget.

Emma Døvle skyter inn at Larvik-jentene er opptatt av en spesiell ting underveis.

– Vi har alltid sagt at vi skal ha det gøy på banen, og så kommer resultatene etter det. I tillegg er det ekstra gøy at det er vi Larvik Turn-jentene som får være med på dette, vi har spilt sammen siden vi var små.

Hun forteller at man føler på spesielle nerver når det skal spilles finale.

– I fjor var det veldig gøy, med mange supportere på tribunen. De laget veldig bra liv og skapte en fin ramme rundt kampen, sier Emma Døvle.

Ida Walin gleder seg til det som venter i Arendal, man merker at det er et steg opp i forhold til Drammenshallen under finalen i Lerøyserien for J18.

– I Drammenshallen er det tre baner ved siden av hverandre, og en liten tribune på kortsiden. Både tribuner og alt oppsettet i Arendal utgjør en bedre finaleramme under J20-finalen.

Frida Brenden. Foto: Svein André Svendsen

Frida Brenden gleder seg til finalen.

– De er flinke til å lage liv i Final8, og lager et ordentlig show før kampen. Under kampen blir det litt mer liv fra tribunen mot oss, det er ikke lyd i bakgrunnen fra flere andre kamper som spilles samtidig.

Finalen mot Gneist, som har flere spillere på Fanas elitelag, vet hun blir tøff.

– Vi må være «på». Jeg merker at flere er mer påskrudd når det er finale enn på en vanlig seriekamp. Man føler ekstra på nervene. Vi lager mer lyd, og det er nok flere high five enn vanlig når vi gjør noe bra. Det laget som har flest spillere som er på sitt høyeste nivå, vil være avgjørende, kommenterer Frida Brenden.

Da Larvik var i juniorfinalen forrige sesong, i den første utgaven av Final8, var det 24 år siden klubbens forrige finale i NM junior.

Nå er Larviks juniorlag igjen i finalen, og klubben har dermed deltatt i begge utgavene av Final8 som er arrangert hittil.

Larvik (kvinner) og Haslum (menn) er de første klubbene som har både elite- og juniorlaget med i Final8.

PS! Larviks elitelag spiller semifinale i NM kl. 11.00 lørdag mot Vipers.

Emma Døvle. Foto: Svein André Svendsen