FRIGSTAD: – Dette er vår store mulighet denne sesongen

Kristiansand-profil Øyvind Frigstad knuste høyre albue og knakk den venstre i åttedelsfinalen i NM borte mot Bergsøy i høst. Nå har ulykkesfuglen god tro på at han er med når Elverum venter i semifinalen i NM i Final8 24. februar. Nå vil han «flytte halve Kristiansand» en liten time østover.

Altså, vi har stukket kjepper i hjulene på Elverum tidligere denne sesongen vi (red.anm: tap 27-26 i Terningen Arena i høst), men nå må vi stikke et par kjepper inn i hjulene deres til om en liten måned. Semifinalen i Final8 er tross alt den største kampen klubben spiller denne sesongen. Det begynner å bli noen år siden gamle KIF vant NM i Gimlehallen i 1980. VI kjenner på hva som står på spill, men gleder oss noe enormt, sier en av KRS sine største profiler og hardtskytende høyreback, Øyvind Frigstad (30) til topphandball.no.

For lørdag 24. februar venter Elverum. I potten ligger en finalebillett mot vinneren av Kolstad vs. Haslum.


Flytter Kristiansand

For det passer Frigstad at Final8  – med juniorfinaler, semifinaler og finaler og en folkefest en helg til endes – er berammet til 23.-25. februar. Høyrebacken har – under radaren – vært tilbake i ren håndballtrening etter den ulykksalige dobbeltskaden han pådro seg i åttedelsfinalen borte mot Bergsøy i begynnelsen av oktober. 30-åringen fikk et puff i 33-30 seieren da, som gjorde at han måtte ta seg kraftig for i fallet. Resultatet ble nær fem måneder på sidelinja etter at bildene viste en knust, høyre albue og en brukket venstre albue. For mens Frigstad var på skadestua og siden på treningsstudio for opptrening, gjorde lagkompisene jobben i kvartifinalen mot Halden og sikret seg semifinalebilletter til Final8 i Arendal.

– Den gode armen min, fikk den enkleste skaden. Jeg har allerede vært i trening på parketten i en uke, men jeg må ha noen uker til før alt er på plass og det håndballmessige blir bedre, sier den venstrehendte bakspilleren.

– Som betyr at Final8 er innen rekkevidde for din del?
– Final8 er absolutt innen rekkevidde, svarer han som håper «halve Kristiansand» flytter til Arendal og Sparebanken Sør Amfi i Final8-helga. Som kjent skal by-naboene Vipers også kjempe om NM-gull i Arendal.


Fordeler

For KRS har flere fordeler når Final8 kastest i gang, mener kristiansanderen.
– Vi blir for hjemmelag å regne når vår semifinale spilles i Arendal, mindre enn en time unna Kristiansand. Jeg vet at det er mange som allerede har sikret seg billett, men vi håper og tror selvsagt på at kristiansanderne viser hvem som er best og hvem som har hjemmebane når Elverum kommer sørover. Vi fant noen metoder mot Elverum i Terningen Arena. For dette blir en håndballfest der vi har vår virkelig, store sjanse denne sesongen. Vi vet det er mange som står bak oss når Final8 blåses i gang. 

Rammene rundt kampene i Final8 i fjor var veldig bra og gøy å være en del av. Dessverre ble det tap mot Kolstad for vår del, men denne sesongen har vi bedre mulighet for å ta oss til finalen. For oss handler det om å være offensive i underdog-rollen. Det er en semifinale der mye – mye – står på spill. Europacup-billetter og ikke minst en finalebillett. Vi kan skrive klubbhistorie denne helgen i Arendal. Vi gleder oss til Final8 og vårsesongen som helhet. Det er kun meg som ikke er helt tilbake, men januar har sett lovende ut på treningsfeltet for vår del. Vi skal være klare, mener han.

Færøysk glede

For det er ikke bare Frigstad og brorparten av troppen som har trent seg godt opp i januar – eller fått nye opplevelser for livet. Det siste har klubbens tre landslagsspillere fra Færøyene virkelig fått smaken på. Færøyene tok håndball-Europa med storm i gruppespillet i EM i Tyskland. Helgi H. Høydahl – med sin far som utenriksminister, og Trondur Mikkelsen var sentrale da Færøyene spilte uavgjort mot Norge (!) i gruppespillet.

Lagkamerat Bjarni I. Selvindi satt på tribunen gjennom mesterskapet. Der satt han antakelig fint sammen med 10% (!) av landets befolkning. For ingen glemmer Færøyene etter årets gjennombrudd på internasjonalt nivå – verken på banen eller tribunen. Med tilbake til Kristiansand har gutta fra havet fornyet håndballglede og troen på alt er mulig. Bare man vil nok.

– Det merkes i treningsarbeidet at de har kommet hjem igjen med glede, optimisme og mye energi. Den opplevelsen de fikk i Tyskland, smitter over på oss. Vi er klare for både vårsesongen og ikke minst vår mulighet til å skrive klubbhistorie i Final8. Vi er i rute, avslutter Øyvind Frigstad overfor topphandball.no.

Som forhåpentligvis mange kristiansandere er til Arendal 23.-25. februar når kampen om kongepokalen skal avgjøres.