FURU SÆTEREN: Håper på en helt spesiell støtte i Final8

Maja Furu Sæteren (20) har tatt håndball-Norge med storm de siste sesongene. Nå håper hun på en helt spesiell støtte fra tribunen når hun skal kjempe om to NM-titler i Final8 i Arendal 23.-25. februar.

Jeg gleder meg mye til å kjempe om NM-gull. Helt utvilsomt! Dette er noe av det største vi kan være med på i Norge, sier en spent Maja Furu Sæteren til final8.no drøye to og en halv uke før det braker løs i Sparbanken Sør Amfi.

To titler

Furu Sæteren blir særdeles viktig for et fremadstormende Larvik som forhåpentligvis skal ryste giganten Vipers i semifinalen lørdag 24. februar. Dagen før kan det være at bakspilleren, som er toppscorer både i NM-senior (27 mål) og i REMA 1000-ligaen (158 mål og et snitt på 9,3 mål i hver kamp) også skal bidra til at Larvik J20 kan tukte Gneist i NM-finalen i J20-klassen. I fjor var hun sentral da Larvik vant J20-finalen i NM.

– Det er ennå ikke avklart om jeg også skal bidra i J20-finalen på fredagen, men det er klart man har lyst til å kjempe om to gull i Final8. For NM er det noe av det største man kan vinne og særlig i NM senior der NM-gull sannsynligvis er vår beste til å ta gull denne sesongen, men vi skulle gjerne ha sett at vi fikk en annen motstander i semifinalen enn Vipers. Om vi skal ta gull hadde antakelig møtt dem uansett. Selv om flere lag har vist at de kan utfordre Vipers i enkeltkamper, vinner de nok REMA 1000-ligaen. Vår sjanse for å ta gull denne sesongen ligger i Final8. Alle kjenner Vipers’ kvalitet og det blir knalltøft, men alt er mulig. Vi må senke skuldrene og gjøre vårt beste, mener hun.

Maja Furu Sæteren, Final8 NM J20 2023. Foto: Kenneth McDowell

Gode minner

For gullet i fjorårets NM i J20-klassen har gitt henne mersmak. Rammene rundt kampene i Final8 var av det ekstraordinære slaget og håndballkometen håper flere fra fødebyen Kragerø finner veien til Sparebanken Sør Amfi i Arendal for å støtte håndballbyen Kragerøs største håndballprofil i hvit og rød Larvik-drakt.

Ja, jeg håper så mange håndballvenner i Kragerø tar turen for å heie oss frem til gull både fredagen i J20-finalen og ikke minst dagen etter mot Vipers. Støtte fra publikum betyr mye og det er på vår mange måter vår ekstra spiller på banen. At det kommer ekstra mange supportere fra Kragerø vil bety mye for meg, sier hun videre.

For avstanden mellom Kragerø og Arendal og for Vipers-supporterne fra Kristiansand til Arendal er omtrent like lang.

– Opplevelsen jeg hadde som spiller i Final8 i fjor husker jeg som kult! Det blir en håndballfest der vi skal gjør alt vi kan for at Larvik skal komme best mulig ut av. Det skjer mye før Final8-helgen for vår del, men datoene kjenner vi godt til, forteller hun videre.
20-åringen viste i kvartfinalen i NM senior borte mot Gjerpen at hun virkelig ville til finalehelgen i Arendal. Hun scoret ikke mindre enn 16 (!) av Larviks 36 mål i tolvmålsseieren 36-24.

Like før nyttår ble det kjent at Kragerø-jenta blir i Larvik HK de to neste sesongene. Når kontrakten går ut etter 2025/2026-sesongen har hun vært i klubben i fem sesonger.

– Hvor langt kan dette gå for din del?
– Det er et spørsmål uten svar. Jeg tar en dag av gangen her i Larvik og stortrives. Mitt fokus er å utvikle meg her og bli enda bedre.