Charlottenlunds målvakt Henrik Ibsen under G20-finalen i NM i håndball mellom Haslum og Charlottenlund i Sør Amfi. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

HENRIK IBSEN: – Det ble et keepershow uten sidestykke

Haslum-spillerne fant aldri ut av Charlottenlunds målvaktgigant Henrik Ibsen i kveldens G20-finale i NM i Final8. 20-åringen – som har en velkjent navnebror mest kjent for sine dramatiske verk – liker også å skape drama. Flere av hans redninger ga publikum gåsehud – og sørget for at trønderne forsvarte gullet fra forrige sesong.

– Det ble et keepershow uten sidestykke. Vi får tåle litt nytt drama og følelser i 2024 også, gliser Henrik Ibsen overfor topphandball.no like etter at han og Charlottenlund forsvarte NM-gullet i G20 fra forrige sesong med en råsterk 29-25 seier over Haslum i Final8 i Arendal i kveld.

Nok drama

Navnebror og selve symbolet på den norske folkesjela – forfatter Henrik Ibsen – var kjent for sine dramatiske verk. Det kan også Charlottenlunds egen Henrik Ibsen bli. For i kveldens G20-finale sørget han for den ene dramatiske redningen etter den andre da trønderne forsvarte tittelen i G20-klassen. Han var rett og slett outstanding. 47 i redningsprosent lar seg høre i en finale.

– Vi startet kampen bra, men slapp de inn igjen før pause. At vi kun vinner med fire mål sier også litt om min kollega på andre siden (red.nam: Oskar Lindell) sine prestasjoner også, skryter banens beste spiller.

Charlottenlund kom til årets juniorfinale i G20 som regjerende mestere. Neste sesong bytter Ibsen og lagkompis og toppscorer Henrik. H. Nielsen by og klubb når hardt satsende Bergen blir ny arbeidsgiver.

– Vemodig å dra fra Charlottenlund og Trondheim etter opplevelser som dette?
– Derfor er det ekstra deilig å dra hjem denne seieren. Vi vant fortjent, gliser han.
– Nå skal jeg gjøre alt for å avslutte sesongen på best vis i 1. divisjon, fastslår finalens bestemann.

Hvilte profiler

Haslum hadde ført opp blant annet storscorer Lasse Sunde Lid og Even Haugli på dommerkortet før finalen, men Haslum valgte å spare kruttet til lørdagens semifinale i seniorklassen mot Kolstad. Kasper B. Iversen og Sverre Ottesen var heller ikke å finne på dommerkortet for bæringene. Duoen scoret henholdsvis ni og åtte scoringer i semifinalen for rødtrøyene. For trønderne var den store spilleren i semifinalen, Aksel Hald, ikke tilgjengelig. Han spiller for Kolstad mot Haslum i morgen i seniorklassen.

Slik var kampen

Uten blant andre Sunde Lid, Haugli, Iversen og Ottesen på Final8-parketten, ble det tøft mot aggressive trøndere. Selv om Tobias Grøndahls lillebror, Theodor, gjorde sitt for at bæringene skulle holde følge, var trønderne skrudd på fra start. Ibsen viste hvor skapet stod da han åpnet med 50 i redningsprosent og var svært delaktig i at Charlottenlund ledet 8-5 før kvarteret var spilt. Fremover var Sander Sagosens lillebror, Ciljan, solid med sine fire mål. Særlig den ene scoringen var hentet frem fra håndballens abc-bok – en god, gammeldags kringle.

Charlottenlunds Henrik H. Nielsen økte til 11-7 etter 19 minutters spill med sin tredje scoring for kvelden.
Charlottenlund festet et solid grep om kampen utover i omgangen, men bæringene gjorde en fin sluttspurt inn mot hvilen. De regjerende mesterne gikk til pause med ledelse 15-11.

Nevnte Ibsen var omgangens store beholdning. Han endte med 45 i redningsprosent. Haslum-målvakt Oskar Lindell gjorde sitt beste for å holde rødtrøyene inne i kampen. Han noterte seg for 38% før hvilen.

2.omgang
Haslum kjempet godt, men kom ikke nærmere trønderne enn målforskjellen til pause i omgangens første minutter.
Ibsen fortsatte storspillet mellom stengene. Uttrykket «å være i det umulige hjørnet» har sjelden vært mer beskrivende, men til forskjell fra førsteomgangen maktet ikke lagkameratene hans å utnytte storspillet med å dra fra bæringene på måltavla. Haslum storspilte defensivt og reduserte flere ganger. Etter 40 minutters spill. Jesper Dolva reduserte til 16-18 – til full jubel blant bæringene på tribunen i Final8-arenaen i Arendal.
Om Ibsen var stor i det ene målet, ville ikke Oskar Lindell være dårligere i Haslum-målet.  Lindell rundet 42 i redningsprosent etter 43 minutters spill. Det var liten tvil om målvakters betydning for ethvert håndballag i dette oppgjøret.

Ciljan Sagosen roet trøndernes nerver noe med sin femte scoring og ledelse 20-17 etter 46 minutters spill. Henrik H. Nielsen varmet publikum på ny med et innspill som lurte Haslum-forsvaret trill rundt. Kaptein Ruben Meder tok vare på innspillet og økte til 21-17 – samme målforskjell som det var til pause mellom lagene. Haslum gjorde alt de kunne, men maktet ikke å komme nærmere enn 24-21 med seks minutter igjen på tavla. Leander Olberg satt i realiteten spikeren i Haslum-kista med 26-21 fem minutter før hvilen. For bakerst var det én mann Haslum aldri maktet å få kontroll på – Henrik Ibsen. For det var Ibsens og Charlottenlunds kveld i Arendal i kveld!

Ibsen ble følgelig kåret til trøndernes beste spiller. Han endte med 44 i redningsprosent. For Haslum ble Herman R. Solberg kåret til bæringens beste. Han ble også toppscorer med syv mål for rødtrøyene.

For Charlottenlund ble bakspillerduoen Henrik H. Nielsen og Martin Wang mestscorende med syv mål mål hver.

Vi gratulerer Charlottenlund med NM-tittelen i G20!