Kolstad vant sin første tittel i 2023 Foto: Christoffer Andersen / NTB

Kolstad brøt Elverums seiersrekke

Kolstad ble norgesmestere for første gang etter seier 34-27 over Elverum i NM-finalen.

Søndag var det klar for finalen i NM mellom Kolstad og Elverum. Sistnevnte har vunnet mesterskapet de siste fire årene og skulle forsvare tittelen mot Kolstad, som er regjerende serieleder.

Magnus Gullerud åpnet finalen med den første scoringen for Kolstad, men like bak kom Elverum med utligningen. Kolstad viste seg godt frem mot de regjerende norgesmesterne og tok en liten ledelse fra start. Før lagene hadde spilt ti minutter økte Kolstad ledelsen til 6-2, men Elverum fikk to raske scoringer og reduserte de rødes ledelse til to mål.

Etter halvspilt omgang lå Kolstad foran 9-7. Elverum hadde et par tekniske feil, hvor Kolstad straffet dem hardt og økte ledelsen til en firemålsledelse. De neste minuttene kjempet Elverum for hvert mål og kom seg nærmere med redusering til 11-13. Kolstad hadde deretter to forsøk på åpent mål, som ikke gikk inn, og det skilte fortsatt to mål mellom lagene med seks minutter igjen av omgangen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sigvaldi Gudjonsson
Sigvaldi Gudjonsson scoret fire mål i andre omgang for Kolstad.Foto: Christoffer Andersen / NTB

Mot slutten fikk Tobias Grøndahl inn sitt fjerde mål i omgangen og sørget for ny redusering for Elverum til 12-13. Like før slutt kom Kolstad igjen foran med tre mål, før Elverum tok timeout med ett minutt igjen. Ut fra timeouten scoret Elverum, men Kolstad avsluttet med en godt gjennomført flyver i sitt siste angrep, hvor Sigvaldi Gudjonsson scoret sitt fjerde for omgangen og sendte Kolstad foran 16-13 til pause.

Elverum fikk en dårlig start på andre omgang med utvisning til Blomgren for armbruk og Kolstad som økte ledelsen til 18-13 i overtallsperioden. Kolstad holdt på ledelsen de hadde bygget opp i første omgang, og Gudjonsson økte igjen til en seksmålsledelse før det hadde gått ti minutter i andre omgang.

Halvveis i andre omgang økte Kolstad igjen ledelsen til 27-20. Samtidig kom Thorbjørn Bergerud inn for Kolstad og sørget for Kolstads første målvaktsredning for omgangen. Elverum reduserte ledelsen med ett mål, men s. Lyse sørget for ny syvmålsledelse til Kolstad på stillingen 30-23. De hvitkledde slapp seg ikke ned og kom med to kjappe reduseringer på kontra, og lå bak med fem mål med fem minutter igjen av kampen.

Magnus Gullerud kjempet godt mot Elverum. Han avverget også en utvisning til Elverum ved å forklare for dommeren at det ikke var en arm i ansiktet i andre omgang. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Elverum kjempet for å innhente Kolstads ledelse, men de rødkledde viste seg å være for sterke for de regjerende NM-vinnerne. Kolstad økte til en ny syvmålsledelse med bare minuttet igjen og seieren var klar. Kolstad vant til slutt NM-finalen 34-27 og ble for første gang norgesmestere.

Kolstads trener, Christian Berge, forteller til TV 2 at han var fornøyd med kampen.

– Vi er et bra lag når vi spiller på dette nivået og treffer godt. Gutta begynner å bli mer kreative og det ser fornuftig ut, sier Berge.

– Det betyr veldig mye for meg, jeg elsker jo å vinne. Du skal være på stasjonen når toget går, og det synes jeg vi er i dag, legger han til.

KAMPFAKTA
NM herrer, finale
Elverum – Kolstad 34-27 (13-16)

Sparebanken Sør Amfi, Arendal
Toppscorer Elverum: Tobias Schjølberg Grøndahl – 5 mål
Toppscorer Kolstad: Sigvaldi Björn Gudjonsson, Simen Ulstad Lyse og Janus Dadi Smarason – 7 mål
Utvisninger: Elverum 2x2min, Kolstad 2x2min