Foto: Robert Magnussen

Kolstad og Kristiansand kjemper om NM-finale

I den siste semifinalen møtes Kolstad og Kristiansand. Sistnevnte har vært i NM-finale én gang tidligere, helt tilbake i 1980. Trener Tobben Evjen forteller at en semifinale er noe som henger høyt i klubben.

– Det snakkes ennå om finalen i 1980, og derfor betyr det mye for Kristiansand å ha kommet til Final8. Vi forbereder oss som til en vanlig kamp, men litt spesielt er det at vi møter Kolstad helgen før til seriekamp. Så vi får to muligheter mot et meget godt lag, forteller han.

Kolstad har på sin side aldri vært i en NM-finale, men satser høyt i år og er foreløpig ubeseiret i norsk liga. Med et stjernespekket lag anses de som favoritter, men selv tar de ingenting for gitt.

– Vi forventer at det blir en tøff batalje mot et godt Kristiansand, som spiller semifinale så å si på hjemmebane. De er et lag i flott stigning på å bygge opp klubben, og et lag som vil være med og kjempe i toppen av norsk håndball i årene som kommer, så dette blir en meget tøff oppgave for oss, forteller Kolstad-trener Stian Gomo.

Gomo forteller videre at han har sett at Kristiansand er villige til å sette høyt tempo i kamper. – Det er noe vi veldig gjerne håper de inviterer til mot oss, sier han.

Evjen forteller at de heller ikke er redde for å gi Kolstad-laget en skikkelig utfordring.

– De er nok glade for at de trakk oss, men vi ser alltid etter muligheter.  Kanskje dette er dagen?