Foto: Svein André Svendsen

KURTOVIC: – Jeg digger konseptet

Larviks stjernespiller Amanda Kurtovic blir ikke å se på banen i helgens Final8, men hun skulle gjerne ha vært på plass på banen for sitt kjære Larvik. For håndballprofilen digger Final8-konseptet.– Det kribler i fingrene, så gleder meg til å kunne være med å bidra igjen, sier Kurtovic – som ble mor for første gang for seks uker siden.

Ikke på parketten

Derfor blir ikke 32-åringen å se på i håndballens festhelg og Final8 til helgen. For profilen må pent finne seg i å la det krible i noen måneder til før hun etter planen entrer banen for vestfoldingene først neste sesong. Kurtovic har ikke bidratt på banen siden april i fjor. Larvik skal som kjent gjøre opp med NM-favorittene Vipers om den ene finalebilletten som ligger i potten.

– Jeg er godt vant med å heie på jentene fra sidelinjen. Vi er jo 100% underdogs mot Vipers, men det har skjedd større mirakler enn at Larvik slår de i håndball. Man må alltid tro på at det er mulig. Vi tror på medalje.

Mens Vipers venter i semifinalen i seniorklassen lørdag, venter Gneist i J20-finalen fredag kveld. Der kan lagvenninnen Maja Furu Sæteren, som fortsatt holder junioralder, bli sentral for Larvik. For Larvik kan – om absolutt alt klaffer – hente hjem to NM-titler til helgen.

Håndballby

– Det sier noe om Larvik som håndballby. Det gror godt med talenter og det jobbes godt i breddeklubbene. Samtidig er steget stort fra junior til senior, så jeg håper suksessen på junior vil gi dem motivasjon til å jobbe knallhardt videre, sier Kurtovic som selv slo gjennom i junioralder.
Kurtovic er som nevnt optimist på Larviks vegne mot Vipers. Hun mener Final8 er sesongens beste mulighet for å riste seiersvante sørlendinger ut av komfortsonen.
– Ja, det sier seg selv at Final8 er den beste muligheten, mener hun..

Nettopp konseptet Final8 er noe Kurtovic har meninger om. Den tidligere landslagsspilleren mener det kult at norsk håndball har tatt steget med å teste ut konseptet. Sist sesong ble Final8 arrangert for første gang i Norge.

Digger

– Konseptet er bra, men det kan alltid bli bedre. Jeg skulle ønske damer og herrer ble to separate arrangement, slik det er i Danmark – for å gjøre det mest mulig optimalt sportslig og for publikum. Du blir greit kokt i hodet som tilskuer når det skal spilles 4 seniorkamper på én dag, og du blir sittende en hel dag i i hallen. Det er ikke like kult å spille en bronsefinale kl 10 på en søndag. Men jeg digger konseptet, og synes det er kult at Norge tør å prøve noe nytt, mener hun.

Selv om profilen ikke blir å finne på Final8-parketten har hun mer enn nok å henge fingrene i på hjemmebane i Larvik.
– Det går bra med livet og helsa. Jeg begynner vel så smått å trene igjen neste uke, da har det gått 6 uker siden fødsel. Men dagene går stort sett til masse babykos, noen trilleturer og hvile mens jeg kan, sier Larvik-spilleren til topphandball.no.
For hun skulle gjerne vært i pappa Marinkos gamle arbeidsplass i Arendal. For det er ikke tvil om hva hun forbinder med sørlandsbyen.
– Skjærgård, sommer, rekesmørbrød og rosévin, svarer hun kontant.

Og håndball og Final8 selvfølgelig.