Larvik ble norgesmestere i juniorklassen! Foto: Christoffer Andersen / NTB /NHF

Larvik ble norgesmestere etter storseier

Larvik ble norgesmestre for første gang siden 1999 etter at Aker ble beseiret hele 36-24.

Fjorårets sølvvinner Aker Topphåndball skulle i år igjen ut i ilden for å kjempe om det gjeve NM-gullet. På motsatt banehalvdel stod Larvik HK, som slo ut fjorårets Norgesmester Tertnes i semifinalen.

Larvik føk ut av startblokkene og satte to kjappe skudd i mål. Maja Furu Sæteren var sentral fra start, og viste tidlig hvorfor hun er nest øverst på toppscorerlista i Rema 1000-ligaen.

Lagene var jevnspilte i starten av kampen, men Larvik hadde et lite overtak på Oslolaget. Mari Myrland og Sofie Aasland Lae stod fram for Aker, og var bidragsytende til at lagene var helt likt på stillingen 8-8 etter halvspilt omgang.

Aker hadde overtatt initiativet, og med det også ledelsen for første gang i kampen. Laget fra Oslo hadde god bredde i spillet framover og var tøffe i forsvar.

Larvik fikk utnyttet overtallet i Akers utvisningsperiode, og overtok ledelsen igjen. Tiril Birgitte Rosenberg og nevnte Furu Sæteren kombinerte fint i Larviks angrepsspill, og var sentrale for de hvitkledde.

Lagene spilte jevnt resten av omgangen, men Larvik fikk muligheten gå opp i en tomålsledelse i siste sekund. Akers sisteskanse Minken Charlotte Maltau ville det annerledes, og vartet opp med sin andre strafferedning i kampen. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 17-16 i Larviks favør.

Arendal 20230225.
Akers spiller Mari Myrland og Akers spiller Stella Waagan Kruse i aksjon under NM finale Junior 20J mellom Aker og Larvik under NM I Håndball lørdag.
Larvik startet best også i andre omgang, og fikk umiddelbart en liten luke til Aker etter hvilen. Oslolaget så seg dermed nødt til å ta en time-out fire minutter ut i omgangen. Etter fem minutter hadde Larvik økt til en femmålsledelse på stillingen 22-17.Foto: Christoffer Andersen / NTB

Aker fikk det ikke helt til å stemme framover mot et tøft Larvik-forsvar. Noen som dog fikk det til å stemme var Larvik, som virkelig hadde giret opp. Samtlige spillere noterte seg på målscorerlista, og målvakt Ingrid Lauritsen hadde virkelig våknet til i andre omgang.

Larvik hadde god kontroll på Oslolaget, og hadde økt til en timålsledelse kvarteret før slutt. Aker glimtet til med periodevist godt angrepsspill, og hadde ikke tenkt å gi seg før slutt.

Furu Sæteren fortsatte å spille opp sine medspillere, og var nest-sist på samtlige scoringer for de hvitkledde. Rosenberg fortsatte storspillet på linja til Larvik, og var også sentral i midtforsvaret på andre banehalvdel. Samtlige spillere fikk virkelig vist seg fram for Larvik etter girskiftet.

Larvik hadde god kontroll på Aker, og vant til slutt hele 36-24. Larvik tok dermed klubbens første junior NM-tittel siden 1999!