Foto: Larvik HK

Larvik: – Rekruttene gjorde det igjen!

Mandag dro Larviks rekrutter til Oslo for å spille om en finalebillett i NM J20.

Semifinalen var en reprise av fjorårets finale i Arendal, der Larviks jenter slo gårdagens vertskap Aker 36-24. Aker hadde en ypperlig mulighet til å revansjere finaletapet i fjor, men våre Larvik ville det annerledes. Som en liten overraskelse for mange, dukket det opp en fersk sølvvinner fra VM med kvinnelandslaget i troppen til Larvik, og sammen med de andre jentene startet de kampen med et brak!

Etter halvspilt førsteomgang ledet de 13-8 og gikk til pause med en solid 20-12 ledelse, etter at Helene Fikse satte den siste ballen i nettet to sekunder før pausesignalet gikk i Ullernhallen.

Andreomgangen startet der første sluttet, med to fine scoringer av Ingrid Vinjevoll. De første 10 minuttene av andreomgangen punkterte Laarvik mer eller mindre kampen, og vant den perioden med solide 10-3, der Silje Fure og Maja Furu Sæteren stod med tre scoringer hver. Kampen endte med en solid 37-27 seier til Larvik, dermed ble det altså ingen revansje for Aker denne gangen.

Larvik er dermed klare for FINAL8 i Arendal, for andre året på rad. Det vil si at Larvik Håndballklubb er representert med to lag i Arendal, siste helgen i februar. Bli med på moroa: Kjøp billetter her!

En av jentene som nok en gang skal spille finale er Emma Døvle. Vi tok oss en prat med Emma om kampen og hva hun tenker om FINAL8.

Nok en gang hevder Larvik seg i toppen av junior NM. Hva tror du er grunnen til at klubben lykkes såpass godt?

– Jeg tror det er en kombinasjon av flere ting. Det jobbes veldig bra i moderklubbene Larvik Turn og Halsen, hvor mange av spillerne kommer fra. I tillegg har vi hatt flinke trenere og et veldig godt miljø på rekruttlaget I Larvik HK. Vi har satt oss nye mål hele tiden og jobbet for å nå dem sammen.

Hvordan blir det å komme til Arendal igjen? Og hva tenker du om finalemotstander Gneist?

– Jeg gleder meg veldig til en ny FINAL8 deltakelse igjen. Det er veldig fine rammer rundt arrangementet, og så er det ekstra morsomt at vi er representert med både junior og senior lag der nede. Når det gjelder Gneist så stiller de med et veldig godt lag, med mange spillere som spiller i eliteserien for Fana, og som har vært en del av aldersbestemte landslag de siste årene. Men vi gleder oss til å møte de. Vi har en del spillere fra elitelaget som kan tilføre erfaring fra eliteseriespill inn i gruppa. Men det viktigste blir og fortsette å ha fokus på å senke skuldrene og ha det gøy på håndballbanen, akkurat som i fjor. Det er da vi er aller best, avslutter Emma Døvle.

KAMP FAKTA:

Aker Topphåndball – Larvik 27-37 (12-20)

Toppscorer Aker: Sofie Lae 5 (1)

Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 12

Tilskuere: 212