Foto: Magnus Stenseth

NERGAARD: – Det blir dødt om man ikke tør å ytre seg

Etter at Simon Mizera og Robin Haug ble langtidsskadet var redningen kun et langskudd unna. Nå kan comeback-veteran Morten Nergaard ta gull igjen. For helgens Final8 handler om en én ting for målvakten – som fortsatt har snakketøyet i orden.

– Spiller man for Elverum, spiller man for seier og gull. Jeg er ikke med for å samle på verken andreplasser eller hyggelige deltakelser. I Elverum går man alltid for gull. Dette blir mitt første Final8 og det handler om gull og da våkner man litt ekstra til. Det er supergøy å bli med på dette her igjen og ingenting er bedre enn å kjempe om titler, sier en Final8-klar Morten Nergaard.

Fra Alta

Elverumsingen trenger knapt en videre presentasjon i håndball-Norge. Da skademarerittet blant klubbens solide målvakter var et faktum i høst, ble klubblegenden hentet hjem til Terningen Arena fra 2.divisjonsspill for Alta. Comebacket i midten av november endte med en redningsprosent på 40. I EM-pausen entret nok en gammel Elverum-legende Terningen Arena, Vegard Bakken Øien.
– Den signeringen var bra for ham, for meg og for klubben, mener 36-åringen.

For selv om lysten og motivasjonen er på et godt, gammelt Nergaard-nivå, lystrer ikke kroppen hans på samme måte som i ungdommen.
– Egentlig fungerer kroppen oppsiktsvekkende bra. Nå er det egentlig bare vondt her og der mellom hver kamp, men jeg er ikke skadeplaget. Jeg har vel sluttet å si at jeg skal legge opp, men tenker man ut sesongen er det bra at Vegard også er her.

Morten Nergaard ble presentert som en legende verdig da comebacket var et faktum i november.

Skuffelse

For kjenner vi Elverum-trener Børge Lund blir det rikelig med spilletid på begge om det blir både semifinale og finalespill. I semifinalen lørdag 24. februar venter hardt satsende Kristiansand.
– Kristiansand er vel årets skuffelse i REMA 1000-ligaen, men formkurver og alt som er spiller ofte ikke så stor rolle i slike kamper. De lever sine egne liv, men vi er favoritter uten tvil. Drømmen er å møte Kolstad i en finale, men Kristiansand viste i høst at de kan skape problemer for oss. Gutta må slite for poengene da, advarer Nergaard og viser til Elverums knepne ettmålsseier hjemme i Terningen i fjor høst.
– Dette er mitt første Final8 og jeg kan ikke si annet enn at det kribler, legger han til.

Politisk korrekte?

At Nergaard, som fyller 37 dagen etter Final8-festen er over, er en frittalende mann, kommer ikke som et sjokk for noen. Da Kolstads økonomiske utfordringer kom for dagen i fjor, var den daværende eks-elitemålvakten tydelig om hva han mente om trønderens satsing. Ytringen sto på trykk i Adressa og det kokte litt rundt Nergaards ærlige mening.

– Ligger det et ekstra, selvpåført press på deg før Final8 med tanke på dine tydelige meninger om Kolstad i sommer?

– Jeg hadde ingen bindinger eller roller i fjor sommer da jeg ytret meg – utover å være en tidligere elitemålvakt. Jeg er bare ærlig og liker at folk står for meningene sine. Ærlige meninger har jeg mange av. Det blir dødt om man ikke tør å ytre seg fritt, svarer han.

– Litt for mange profiler er med andre ord for politisk korrekte, etter din mening?
– Ja, det kan man vel si. Vi lever av kniving, temperatur og trøkk. Det skader ikke å fyre opp litt. Kolstad låner plassen som Norges beste lag om dagen, men i første omgang skal vi gjøre alt for å vippe de ned fra tronen i NM. For til finalen skal vi bare. Har man Elverum-drakt på seg skal det alltid kjempes om seier og får man mange nok blir det gull, avslutter Elverums Morten Nergaard.

For noen ting forandrer seg aldri. I alle fall ikke for sirkushest Nergaard. Vi gleder oss!