NM KVINNER: Hamret inn 16 (!) mål – og uventet triller i Kristiansand!

Oppsal måtte melde forfall grunnet corona i troppen i kvartfinalen mot Storhamar. Gultrøyene sikret seg dermed Final8-billetter på walkover. I de andre kvartfinalekampene gikk forhåndsfavorittene videre, men Byåsen ga Vipers kamp til døra om den siste Final8-billetten i Kristiansand.

Dermed får Storhamar følge av Sola, Larvik og Vipers til Final8-festen i Arendal i februar etter kveldens kvartfinaler.

Sola med maktdemonstrasjon

Steffen Stegaviks Sola viste 1.divisjonslaget Volda liten nåde i Volda Campus i den første kvartfinalen. Gultrøyene satt standarden med hele 22-5 (!) til pause. 2.omgangen vant Sola «kun» med tre mål (20-17). Etter to omganger stod det 22-46. Dermed sikret Sola seg billetter til Final8.
Ingvild Græsdal ble vertenes toppscorer med seks mål. Camilla Herrem var i storslag og satt inn elleve mål for gjestene. Kampen ble spilt for 780 tilskuere.

Larvik med sterk tolvmålsseier

På forhånd var det knyttet mest spenning til om Gjerpen kunne tukte Larvik i Skienshallen, men Maja Furu Sæteren – som denne uka ble tatt ut i landslagstroppen til VM i januar – og Larvik ville det annerledes. 20-åringen viste seg en VM-plass verdig med å hamre inn ikke mindre enn 16 – seksten – mål for Larvik. Ti spillemål og seks straffescoringer ble fasiten for bakpilleren i kampen. Larvik ledet 16-12 til pause og vant til slutt 36-24. Oda Olsen, Ingeborg R. Holt, Linn Andresen og Ingvild B. Westersjø satt alle inn fire mål hver for vertene i Skieneshallen. Dermed blir Larvik å finne i Arendal i februar som et av fire lag for kvinner.

Jamina Roberts og Vipers måtte kjempe for Final8-billettene i kveld. Foto: Hans Lie | Sportsfoto.net

Byåsen yppet seg kraftig

I Kristiansand var det få som så for seg at Byåsen dels skulle yppe seg mot Vipers. De rosakledde sørlendingene ledet riktignok 17-12 til pause, men etter 47 minutters spill hadde Byåsen redusert til 24-20. Vipers var et lite knepp foran gjennom hele matchen, men trønderne – anført av en strålende opplaget Maria Hjertner – øynet håp etter oppofrende spill og en triller av en avslutning i Aquarama. Seks minutter før slutt sto det 26-24 til vertene og minuttet etter sørget Mathilde Arnstad for nok en redusering til 26-25. Jamina Roberts trygget hjemmepublikummet med 27-25 like etter, men nevnte Arnstad ga seg ikke og satt inn 27-26. Samme Roberts bommet for Vipers i siste angrep, noe som sørget for at Byåsen fikk en siste sjansen til å sikre uavgjort og ekstraomganger. Den sjansen maktet ikke Byåsen å ta vare på. Dermed sikret regjerende NM-mester Vipers seg kveldens siste Final8-billett med seier 27-26 over hardt kjempende Byåsen.
Lois Abbingh og Jana Knedlikova satt inn fire hver for seiersvante Vipers, mens Maria Hjertner satt inn ni for Byåsen.

Dermed kan Storhamar, Sola, Vipers og Larvik gratuleres med billetter til håndballfesten Final8 i februar i Arendal!