Foto: Hege Bjanes

NM20-finale for Haslums juniorgutter

I skyggen av det spennende dramaet som utspiller seg på seniorsiden under Final8-helgen i Arendal, har et annet lag fra Haslum også markert seg på imponerende vis. Klubbens G20-lag har kvalifisert seg til NM20-finalen, der de skal opp mot Charlottenlund. Dette er ingen enkel motstander, da det nettopp var Charlottenlund som vant NM20-finalen for et år siden. Fredag den 23. februar klokken 20.00 vil en gjeng spente og klare juniorgutter entre banen i Sør-Amfi, klare til å kjempe om seier.

Veien til finalen – ikke uten dramatikk

Haslums G20-lag har vist imponerende styrke og talent på veien mot årets NM20-finale. Reisen startet tilbake i oktober da de tok imot Bækkelaget på hjemmebane. Med en imponerende 42-29 seier, viste Haslum tidlig at de mente alvor i jakten på NM20-gull.

I kvartfinalen møtte de en tøff utfordring i Bergen Håndball, og kampen utviklet seg til å bli langt jevnere enn kampen mot Bækkelaget. Med kun tre sekunder igjen på klokken, avgjorde Erik Felumb Nerli kampen, og sendte med Haslum til semifinale mot ROS.
Semifinalen ble et lokaloppgjør mot ROS, der Haslum til slutt trakk det lengte strået, og med en sterk 32-30 seier, var Haslums G20 lag med det klare for finale i årets norgesmesterskap.

Erik Felumb Nerli, Foto: Hege Bjanes

I forkant av den spennende NM20-finalen under Final8-helgen i Arendal, tok vi en prat med Thomas Thue, juniortreneren som skal lede Haslum G20-lag på finaledagen, dette gjør han sammen med Ole Andreas Sverre. Vi har i den anledning tatt oss tid til en liten prat med juniortrener Thue.

På spørsmål om stemningen blant juniorgutta er nå i dagene før finalen, uttrykte Thue en tydelig optimisme: «Gutta er spente og gira på en stor kamp som en NM20-finale er. Dette er noe de har trent hardt og lenge imot, og noe de har gjort seg fortjent til. De gleder seg veldig.»

Vi ville også vite hvordan juniorteamet har forberedt seg til Final8 samtidig som de støtter seniorlaget. Thue forklarte: «Det er en utfordrende situasjon, da mange av de aktuelle juniorspillerne er viktige for seniorlaget. Det er seniorlaget som prioriteres først, men jeg føler samtidig at vi har fått trent bra med juniorgutta. Mange av dem trener også sammen på dagtid via skolen, så jeg føler vi har fått forberedt oss godt inn mot finalen.»

Når det gjelder motstanderen Charlottenlund, beskrev Thue dem som «en kul motstander, et godt lag med mange gode håndballspillere. Vi prøver å forberede oss så godt vi kan på dem, og føler vi har et konsept som kan passe bra mot dem. Jeg ser virkelig frem til en spennende finale mot et godt og rutinert lag når det kommer til NM20.»

På spørsmål om betydningen av at Haslums juniorgutter når en NM20-finale for utviklingen av unge håndballspillere i klubben, uttalte Thue: «Det gror veldig godt i Haslum, og klubben er kjent for å produsere gode håndballspillere. Det at dagens G20-tropp står i en NM-finale, gir nok mersmak og skaper nok et ønske hos de yngre spillerne i Haslum, som gjerne ønsker å gjøre det samme.»

Vi ønsker Thue og juniorguttene masse lykke til inn mot Finalen på fredag.