Foto: Drammen HK

NORBERG: – Vi har lyst på de billettene

Lørdag måtte Drammen kjempe kraftig for poengene mot Fjellhammer i REMA 1000-ligaen. Onsdag kveld møtes lagene på ny – i åttedelsfinalen i NM, på jakter etter kvartfinalebilletter.

– Vi har lyst på de billettene. Det er det liten tvil om, sier formspiller, Drammens Viktor P. Norberg til topphandball.no om onsdagens åttedelsfinale i NM hjemme mot Fjellhammer.

Viktor P. Norberg markerte seg mot Fjellhammer lørdag kveld. Onsdag kan han markere seg ytterligere når åttedelsfinalen i NM står for tur. Foto: Drammen HK

Final8-billetter

For skal Drammen komme seg til NM-festen og Final8 i Arendal i februar, må ikke bare Fjellhammer slås onsdag kveld – men også en kommende motstander i kvartfinalen.

– Vi kan ikke snakke om noe annet enn denne kampen. Dette blir ingen enkel match for oss. Selv om vi har tatt bra med poeng i sesonginnledningen og Fjellhammer kanskje ikke har tatt så mange som de skulle ønske, vil denne kampen leve sitt eget liv. Det vi så i helgen, der vi slet med deres 7 mot 6 spill. Det er vinn eller forsvinn. Så enkelt er det i NM, fastslår lørdagens toppscorer mot nettopp Fjellhammer i REMA 1000-ligaen.

– Men dere har ikke bare lyst på kvarfinalebilletter?
– Nei, vi har selvsagt lyst på Final8-billetter også, men det blir for tidlig å konsentrere seg om. Først er det Fjellhammer, svarer han.


God bredde

Selv om Drammen mistet kontinuitetsbærerne Gøran Sørheim (la opp, ble trener) og Oskar Olafsson (la opp) i sommer, mener Norberg at Drammens styrke nettopp er at dagens tropp kjenner hverandre ut og inn.

– Selv om vi har fått inn nye spillere, kjenner vi som har spilt med hverandre en stund godt. I kombinasjon med bredden i stallen, er det vår styrke. Den har vi tenkt å bruke, sier han videre.


– Er du overrasket over at dere troner øverst etter fem runder?
– Nei, det er jeg ikke. Samtidig vet alle at sesongen kun er fem serierunder gammel. Vi har likevel godfølelsen, noe som aldri er feil for et lag å ha før en vinn-eller-forsvinn-kamp, mener han.

Åttedelsfinalene i NM 23/24 menn
Elverum – Falk Horten – 30-27 (spilt 27.9)
Haslum – LFH09 – 42-23 (spilt 27.9)
Bergen – Sandnes kl. 17:30 i Framohallen
Drammen – Fjellhammer kl. 18:00 i Drammenshallen
Bergsøy – Kristiansand kl. 18:30 i Herøyhallen
Nærbø – ØIF Arendal kl. 18:30 i Sparebanken Vest Arena
Viking TIF – Kolstad kl. 20:00 i Åsane Arena
Halden – Follo HK kl. 19:00 i Tistedalshallen

Bedre enn resultatene
Selv om drammenserne kommer til onsdagens åttedelsfinale i Drammenshallen som serieledere – og Fjellhammer møter til utslagsduell med en svak 12.plass på REMA 1000-ligatabellen, mener Norberg forskjellen på lagene ikke er så stor når poengene skal summeres opp til våren.
– Jeg er ikke riktig mann å spørre om Fjellhammer har skuffet, men de har et bra lag med mye potensial. Igjen, vi er kun fem seriekamper ut i sesongen. Derfor blir det altfor tidlig å si noe om det, mener han.

Og hvem sier hva etter onsdagens NM-fight mellom Drammen og Fjellhammer? Det svaret får man fortløpende fra klokken 18:00 i Drammenshallen onsdag kveld.
Kampen har forøvrige flere momenter enn søndagens dramatiske kamp i Fjellhammer Arena å by på. De to tidligere Drammen-spillerne, Sveriges landslagssjef Glenn Solberg (trener i Fjellhammer) og Frode Hagen, har hver sine sønner, Magnus Solberg og Henrik H. Hagen, i Robert Hedins Fjellhammer-tropp denne sesongen. Drammens Nikolai N. Moe hadde for øvrig et gjesteopphold i Fjellhammer forrige sesong.