Vipers jubler etter gullet under finalen for kvinner i NM i håndball mellom Vipers og Storhamar i Sør Amfi. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

NYTT VIPERS-GULL: – Alltid deilig å slå Storhamar

Storhamar yppet seg i førsteomgangen i søndagens NM-finale mot Vipers, men etter 22 minutter sa gullgrossistene takk og farvel og så seg aldri tilbake. Bakerst stod Katrine Lunde som vanlig solid  og fremover herjet håndballmagikeren Anna Vyakhireva i 32-23 seieren.

Vipers gjorde som forventet og vant søndagens NM-finale i Final8 i Arendal. Foto: Helge N. Olsen

– Det er alltid godt å slå Storhamar, gliste Katrine Lunde som fyller  44(!) i mars.
Dagens ferske NM-tittel er sørlendingenes syvende strake. Det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne, selv om Storhamar gjorde hva de kunne i kampens første 22 minutter. Derfra og ut handlet det meste om Vipers og hvilke gir de valgte å bruke.
-Det gikk ikke helt veien. Vi startet veldig bra og men gjør feil og mange bom og de får tre kontringer. Vi klarer aldri å snu det og da blir det bare jaging, oppsummerte Storhamars Anniken Obaidli like etter kampslutt.
– Når vi bommer, blir vi straffet. De er gode. Sånn er det, var Storhamar-målvakts Eli Marie Raasok oppsummering.
– Vi samler oss veldig godt bakerst etter hvert og da blir det lettere å vinne håndballkamper selv om vi ikke scorer på alt. Vi får en god følelse etter cirka ti minutter og ut, sa en smørblid Silje Waade til TV2 Sporten rett etter kampslutt.

Anna Vyakhireva var som vanlig avgjørende for Vipers. Foto: Hans Lie

Slik var kampen
Det var liten tvil om at Storhamar hadde spilt på seg fornyet selvtillit i gårsdagens komfortable seier i semifinalen mot Sola. Toppscorer og Storhamar-kant Kristin Venn var svært sentral lørdag, og hun fortsatte med å være sikkerheten selv fra kant mot favorittene mot Vipers. Før kvarteret var godt hadde hun blitt spilt opp fem ganger – med fem mål som resultat. For Storhamar holdt føringen i finalen frem til 20 minutter. Da utlignet Paula Arcos Poveda til 9-9 før Jamina Roberts hamret inn Vipers-ledelse for første gang i kampen halvminuttet senere. Storhamar maktet kun å sette ballen i mål bak Katrine Lunde én gang på åtte minutter i perioden. Det utnyttet seiersvante sørlendinger som ledet 14-11 fire minutter før pause. Storhamar fikk noe mer flyt i det offensive spillet inn mot pause, men Jana Knedlikova avsluttet omgangen med en perle av en kontring sekundet før pause til ledelse 17-12.

Fortsatte
Som ventet fortsatte Vipers på veien mot et nytt NM-gull. Katrine Lunde viste for n’te gang at hun vet hvor hun skal stå når skuddene kommer. Redninger bak ble til effektive kontringer fremover og særlig Sunniva Næs Andersen nøt gleden av mulighetene med en rekke kontringer. Straffene tok Lois Abbingh seg av. Etter 48 minutters spill sto det 29-20 på tavla i Sparebanken Sør Amfi. Selv om de tilreisende supporterne i gult aldri ga opp håpet, ble kampen i realiteten avgjort de første fem minuttene etter hvilen da Vipers økte fra 17-12 til 21-12.
Storhamar viste solid innsats, men maktet rett og slet tikke å tukte gullgrossistene utover i kampen. Vipers vant med solide 32-23. Vipers cruiset inn til sitt syvende NM-gull på stripe med seier.

Lunde endte med 41 i redningsprosent. Toppscorer for Vipers ble med Lois Abbingh med seks mål. Toppscorer for Storhamar ble Kristin Venn med syv mål. Anna Vyakhireva ble kåret til Vipers beste spiller.

Vi gratulerer Vipers med sitt syvende NM-gull på rad!

PS: Vipers har nå spillefri frem til onsdag 6.mars når Romerike Ravens venter de nybakte norgesmesterne hjemme i Aquarama. Storhamar gjester Aker 7. mars.