Storhamar-profil Anniken Obaidli gleder seg til Final8 siste helga i februar. Foto: Stian Bye Høgsveen

OBAIDLI: – Den bussturen hjem var kjip

Storhamar-yndling Anniken Obaidli er klokkeklar på hva som gjelder i Final8 i Arendal helgen 23.-25. februar. For bussturen etter semifinaletapet mot Sola i Final8 forrige sesong frister særdeles lite for bakspilleren og resten av vinnerskallene i Storhamar.


– Å kjempe om en NM-tittel betyr mye for spillerne og for klubben. Å løfte en kongepokal i NM i slike rammer som Final8 må være skikkelig kult. Jeg har aldri vært i NM-finale tidligere og vi har en del å spille for i semifinalen mot Sola på lørdagen i Arendal. Vi holder jo med idretten vi er så glad for å vinne. Sola blir en tøff nøtt for oss i semifinalen og vi har litt å revansjere fra i fjor, sier en Final8-klar Anniken Obaidli drøye to uker før det smeller med en folkefest en helg til endes på Sørlandet.

Sola igjen

For den ene semifinalen i Final8 blir en tro kopi av forrige sesong – Storhamar mot Camilla Herrem og Sola. I det som var første Final8 i historien forrige sesong, var det Sola som stakk av med finalebilletten på bekostningen av gultrøyene fra Hamar med 29-26. Selv om husker rammene Final8 ble spilt under godt, erkjenner at hun vinnerkallen i henne ikke ønsker en reprise av en heller smådeprimerenede busstur hjem forrige sesong.

– Nei, det var kjipt å sitte i den busset hjemover etter den kampen der. Derfor er ikke mine minner Final8 forrige sesong så veldig positive, men det trøkket som var i arenaen da burde vi benyttet oss mer av. Det fine er at vi får en ny sjanse denne sesongen og derfor er  vi ekstra klare for ta oss videre på bekostning av Sola. Selv om vi har mange viktige kamper her hjemme og i Europa før Final8-helgen, har vi merket av den helga på kalenderen. Sola har bevist i flere år at de er topplag å regne med. Skal vi vippe dem av pinnen, må vi opp mot vårt aller beste. Både jeg og lagvenninnene mine håper på en bedre opplevelse i Final8 denne gangen. Det er det ingen tvil om, sier 28-åringen som har satt inn 18 mål over tre runder i NM i høst.

Hamsterhjul

Obaidli og Storhamar, som har syv a-landskamper på cv’en, er midt inn en krevende og spennende kampperiode. Gultrøyene, som ligger på 2.plass i REMA 1000-ligaen, skal kjempe seg nærmere Vipers og viktige kamper i EHF European League venter på rad og rekke frem til Final8-helga i Arendal. Hun ser på dette kampprogrammet som en styrke også inn mot Final8-helga og tittelen som fire lag kjemper om.

– Absolutt. Det er en styrke å bryne seg på tøff motstand i Europa, spille REMA 1000-ligaen og ut på ny poengjakt i Europa og videre inn i seriespillet igjen. Vi får en liten pause onsdagen før Final8 og den skal vi bruke godt, preppe oss og sikre optimale forberedelser. Fordelen med et tøft kampprogram er at samspillet blir enda bedre i perioden før kampen mot Sola. Jeg synes vi har utviklet oss og tatt steg gjennom sesongen og det er kun opp til oss å nå de målene vi har satt oss. Det går slag i slag frem mot Final8, men jo flere tøffe kamper jo bedre før den tid, gjentar og fastslår bakspilleren som i skrivende stund har satt inn småpene 91 mål i REMA 1000-ligaen.


Håper på støtte

Storhamar-profilen håper klubbens mange supportere finner veien til Sørlandet siste helga i februar. For skal Sola slås og vinneren av Vipers vs. Larvik beseires i en eventuell finale, trengs det gule horder for å tilfredstille tørsten etter gull.

– Det er ingenting som er enkelt her, men vår beste sjanse til å vinne gull denne sesongen og til å ta Vipers kan muligens være å slå Sola og å treffe på absolutt alt i en eventuell finale. Å kalle ting for enkleste vei blir uansett veldig feil. For i toppen av norsk kvinnehåndball er man ute om man ikke følger planen og lykkes med det meste. Å spille NM-finale står høyt i kurs for meg, men aller først er det kun Sola som gjelder i Arendal. For jeg vil ikke ha en lignende busstur hjem fra Arendal en gang til. Derfor ønsker vi at tribunen fylles opp av Storhamars gulfarge i Arendal i Final8, avslutter en Final8-klar Anniken Obaidli.

PS: Storhamars semifinale mot Sola har avkast klokken 13:00 lørdag 24. februar. Vipers og Larvik gjør opp om den andre finalebilletten klokken 11:00 samme dag. Finalen spilles søndag. Final8 arrangeres i Sparebanken Sør Amfi i Arendal.