Elverum vant Kongepokalen for fjerde året på rad i fjor. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Prestisjeoppgjør i NM-semifinalene for menn

To sørlandslag skal kjempe om en finaleplass i NM for menn. Motstanderne er Elverum og Kolstad.

Billetter til Final8 er i salg nå. Sikre deg inngang til arrangementet her

ØIF Arendal og Elverum står for herrenes første semifinale. Lagene har vært ledende på herresiden de siste årene, og i fjor møttes de både i NM-finalen og sluttspillfinalen, hvor Elverum stakk av med seieren i begge kampene.

I år spiller ØIF Arendal på hjemmebane, og det er noe trener Heine Jensen gleder seg til.

– Final8 er et nytt og spennende prosjekt som gir en hel helg med masse god håndball og forhåpentligvis topp stemning, sier han.

Til tross for at hjemmebane kan anses som en fordel, forteller spiller Jørg William Fiala Gjermundnes at det vil bli en tøff kamp. De er likevel innstilt på å gi alt.

– Nøkkelen for å slå Elverum blir å få stoppet kollektivet deres. Elverum har klassespillere overalt på banen, så vi må hele tiden være på vårt beste for å slå dem. Viktige faktorer blir også å få stoppet Tobias Grøndahl. Han er helt enorm på å spille andre gode, og ikke minst sette ballen i nettet selv, så det blir ekstremt viktig å få stoppet han, forteller ØIF-spilleren.

Begge lag har dessuten to av de beste supportergruppene i Norge, som vil sørge for at det blir ordentlig liv og røre i hallen på lørdag. Jensen gleder seg til finalehelgen, og håper på god støtte fra publikum.

– Vi ser frem til kampen mot Elverum, men vet at det krever en topprestasjon av oss for å ha muligheten til å spille finale. Vi håper på en god og jevn kamp med mange tilskuere, sier han.

Kolstad og Kristiansand kjemper om NM-finale

I den siste semifinalen møtes Kolstad og Kristiansand. Sistnevnte har vært i NM-finale én gang tidligere, helt tilbake i 1980. Trener Tobben Evjen forteller at en semifinale er noe som henger høyt i klubben.

– Det snakkes ennå om finalen i 1980, og derfor betyr det mye for Kristiansand å ha kommet til Final8. Vi forbereder oss som til en vanlig kamp, men litt spesielt er det at vi møter Kolstad helgen før til seriekamp. Så vi får to muligheter mot et meget godt lag, forteller han.

Kolstad har på sin side aldri vært i en NM-finale, men satser høyt i år og er foreløpig ubeseiret i norsk liga. Med et stjernespekket lag anses de som favoritter, men selv tar de  ingenting for gitt.

– Vi forventer at det blir en tøff batalje mot et godt Kristiansand, som spiller semifinale så å si på hjemmebane. De er et lag i flott stigning på å bygge opp klubb, og et lag som vil være med og kjempe i toppen av norsk håndball i årene som kommer, så dette blir en meget tøff oppgave for oss, forteller Kolstad-trener Stian Gomo.

Gomo forteller videre at han har sett at Kristiansand er villige til å sette høyt tempo i kamper.

– Det er noe vi veldig gjerne håper de inviterer til mot oss, sier han.

Evjen forteller at de heller ikke er redde for å gi Kolstad-laget en skikkelig utfordring.

– De er nok glade for at de trakk oss, men vi ser alltid etter muligheter. Kanskje dette er dagen?

Slik spilles herrenes semifinaler: 

Lørdag 25. februar

Kl. 14.15 ØIF Arendal – Elverum
Kl. 16.45 Kristiansand Topphåndball – Kolstad

Les mer om Final8