Foto: Haslum HK

SKARPSNO: – Dette er en fjær i hatten for oss

Haslum-trener og sportssjef Tom Eirik Skarpsno sier klubbens G20-lag er der de skal være – i NM-finalen i Final8. For det blir en Haslum-tung helg i Arendal i slutten av februar. For det blir mye rødt og Haslum siste helgen i februar.

– For alle som er glad i Haslum, blir det garantert tre kamper i Arendal i Final8. Vi tror på en morsom helg for alle som er glad i Haslum og vår røde drakt. Haslum har tradisjon for å være i gullkampen i junior-NM. At vi også skal opp mot Kolstad i semifinalen dagen etter gjør dette en spennende Haslum-helg. Det er det liten tvil om, fastslår Tom Eirik Skarpsno til topphandball.no.

Ryggraden

For det blir utvilsomt en rød helg i Arendal 23.-25. februar i Final8 i Sparebanken Sør Amfi. Fredag ettermiddag er Haslum tilbake hvor de hører hjemme, ifølge Skarpsno.

– Ser man bort fra de siste årene har Haslum tradisjonsmessig vært en klubb å regne med i junior-NM. Det gjøres særlig en god jobb i Haslum IL og i klubbene rundt oss. Vi har lykkes med å få juniorene opp til nivået som kreves i REMA 1000-ligaen. Juniorarbeidet er ryggraden i Haslum. Dette er en fjær i hatten for oss at vi er tilbake der vi skal være, fastslår Skarpsno.

Slik så det ut da Haslum sikret seg billett til Final8 etter seier mot Nærbø i kvartfinalen i høst i NM menn. Brorparten av spillerne i årets Haslum-utgave skal også spille finale i NM i G20 samme helg. Foto: Hege Bjanes


Sterke trøndere

For det blir trøndersk motstand både på juniorene og seniorene i Final8. Regjerende NM-mestere i G20, Charlottenlund, har også denne sesongen et sterkt mannskap der mange av spillerne biter godt fra seg i 1.divisjon for trondheimsklubben. Lørdag i Final8 står Kolstad på andre siden når Haslums seniorer – som i stor grad er juniorspillere – skal kjempe om en NM-finale.

– Det blir en utfordrende helg med mange morsomme kamper for oss. Hvordan vi skal løse det praktisk gjennom helgen med tre kamper på tre dager skal vi legge en god plan på. I mesterskapspausen skal vi først og fremst jobbe med å få spillerne klare for andre halvdel av sesongen. I Final8 kjemper vi om titler og det er det som gjør idrett moro, fremhever han.

Belastning

For med tre kamper på rad – en G20-finale, en semifinale senior og finale/bronsefinale senior på tre dager, kan det bli en krevende for en rekke av klubbens stortalenter som Lasse Sunde Lid, Eirik Haugli og Kasper B. Iversen. De er bærebjelker begge steder.

– Vi må finne ut av hvordan den helga skal løses, men det som gleder meg aller mest er at vi har 16 solide juniorspillere som holder et godt nivå. Det er en bredde vi ikke har hatt på flere år, sier han videre.

Bærum til Arendal

Selv om klubbens juniorer har levert varene i REMA 1000-ligaen i høst, erkjenner Skarpsno at Kolstad er gedigne favoritter i semifinalen lørdag.

– Det var ingen drømmetrekning for oss, men vi bet godt fra oss i Kolstad Arena i høst (tap 31-23). Det blir en formidabel oppgave for juniorene i finalen på fredag og det blir en gedigen oppgave i semifinalen mot Kolstad på lørdagen, sier han videre.

For en folkefest – med mange rødkledde bæringer på tribunen gjennom helga, kommer det til å bli, tror Haslum-treneren.

– Final8-konseptet byr på det ypperste av det norsk juniorhåndball og seniorhåndball byr på. Håndballfamilien er en relativ liten familie, men det blir artig for spillere, supportere for alle lagene og alle andre å treffes en helg til ende. NM er de mest morsomme kampene du kan spille. Jeg var ikke til stede på arrangementet i fjor, men hørt mye positivt. Det blir en begivenhetsrik helg for oss i Haslum, fastslår han.

For i ukene før Final8-helga står viktige kamper på programmet i REMA 1000-ligaen – og en plass i sluttspillet er innen rekkevidde om bæringene finner en ny formtopp utover våren.

– Nå må vi som sagt få kontroll på belastningen på spillerne og bygge oss opp til siste halvår. Det er ekstremt tett kampprogram som venter oss. Vi skal holde tunga rett i munnen, ruste oss opp, spytte i nevene og gå i krigen. Vi tror på en morsom siste halvdel av 2023/24-sesongen, avslutter Haslum-sjef Tom Eirik Skarpsno.

Og til sommeren kommer Sander A. Øverjordet hjem til Nadderud Arena.