Foto: Hans Lie

STEGAVIK: – Fjorårets Final8 ga mersmak

Trener Steffen S. Stegavik og hans Sola-kvinner hviler seg neppe i form før Final8 i Arendal 23.-25. februar. Den profilerte suksesstreneren ser frem til mange kamper som skal spilles – før det skal kjempes om en NM-tittel i Final8.

Først og fremst må vi prøve å gjenskape det vi presterte i semifinalen i Final8 forrige sesong. Samtidig ser Storhamar sterkere ut denne sesongen. Vi kjenner hverandre godt og et lag vi møter ofte, men det er en stund til NM og Final8 for oss. Nå går det slag i slag med kamper onsdager og søndager helt frem til siste uka før Final8 i Arendal. Onsdagen før den helga får vi et lite pusterom. Da skal vi være klare for å kjempe om finaleplass, sier Steffen S. Stegavik til topphandball.no.

Storhamar

I forrige sesongs ene semifinale i Final8 på kvinnesiden møttes nettopp Sola og Storhamar. Den duellen vant Sola 29-26, men måtte gi tapt for suverene Vipers i finalen med 23-30. I november satt Storhamar standarden mot Sola og vant 34-29 i REMA 1000-ligaen.

Medregnet forrige ukes storseier mot Oppsal i REMA 1000-ligaen, spiller Kristina Novak & co ikke mindre enn 14 (!) kamper før semifinalen mot Storhamar lørdag 24. februar. Situasjonen er dels lik for Vipers og Storhamar med tett kampprogram i Europa og i REMA 1000-ligaen. Stegavik bruker ikke mye tid på å planlegge for eventuelle skader.

Vi så mot Oppsal hvor mye det betyr når en av deres sentrale spillere var ute med skade. Inn mot Final8 er den situasjonen lik for oss alle, og skader er en del av totalbildet. Vi hadde en lei skadesituasjon under Final8 i fjor, men kom oss til finalen. Det er ikke noe vi bruker mye tid på, sier han.

Positivt

For det er liten tvil om at kampprogrammet i januar og februar er det som må til for at Sola skal ta ytterligere steg sportslig, mener han.

Hvis vi skal være best, er det slik at vi trenger å spille mange kamper. Vi som klubb har lyst til å gjøre spillerne våre vante med dette programmet slik at vi kan skape Champions League-spillere. Det blir to verdifulle månder for oss nå, fastslår han.

Et godt eksempel er  Live Rushfeldt Deilas overgang til den danske storklubben Esbjerg før jul. Dog, i fjor deltok rundt 50 Sola-supportere i Final8-festen i Arendal. Denne gangen håper Stegavik enda flere supportere i gult og sort tar turen til Sørlandet. Lagene i seniorklassen er sikret to kamper, semifinale lørdag og finale/bronsefinale søndag. Det liker Stegavik.

Konseptet er enkelt. Det skal spilles om en tittel. I Norge har vi tre titler å kjempe om. NM er en av de tre. At det blir to garanterte kamper er positivt for supporterne ettersom det blir enklere å planlegge for en fin håndballhelg. Fjorårets Final8 ga mersmak for supporterne våre. Jeg håper og tror at enda flere vil støtte oss i Arendal. Det var ekstremt gøy å komme til finalen i fjor, mimrer Stegavik.

-Kult

For det er en klubb med kun norske spillere som møter Storhamar i semifinalen Final8 i februar. Stegavik synes det er inspirerende at Sola sannsynligvis er den eneste klubben i EHF European League som kun har spillere fra eget land i troppen.

– Det er faktisk litt kult, synes jeg.

– For når vi som klubb skal gjøre spillerne våre vant med et tett kampprogram, som igjen skaper spillere som er interessante for Champions League, må vårt sportslige produkt være godt. Derfor gleder vi oss til de to månedene her før februar krones med tittelkamper i Final8. For det er titler vi trener og spiller for. Det likte jeg som spiller også. Dette er titler som motiverer oss hver dag, avslutter Sola-trener Steffen S. Stegavik.

PS: Sola tar imot Fredrikstad i Åsenhallen kommende onsdag. Fredrikstad ligger på 4.plass før serierunden, poenget foran Sola. Kampen har avkast 18:15.

Denne artikkelen ble skrevet før gårdagens bortekamp i European League mot Costa del Sol Malaga.