Theodor Svensgård og Nærbø skal ut mot ØIF Arendal i åttedelsfinalen i NM. Høyrekanten mener sørlendingene er favoritter, men i REMA 1000-ligaen sist sesong var det Nærbø som vant begge oppgjørene lagene mellom. Foto: Nærbø IL

SVENSGÅRD:  – Vi spiller helt uten press

Nærbøs hurtigtog på høyrekanten, Theodor Svensgård, skyver favorittstempelet elegant over på eks-trener Heine E. Jensen og ØIF Arendal i onsdagens vinn-eller-forsvinn-kamp på Jæren.

Theodor Svensgård, Nærbø IL: Foto: Nærbø IL

– ØIF Arendal ser ikke ut til å måtte snu hodet så mye som vi er nødt til om dagen. Vi møter den beste utgaven av ØIF Arendal vi har sett på en stund og de kommer til en hall det er enkelt å motivere seg ekstra for å spille i. Vi spiller helt uten press mot et Arendal-lag som er kjempefavoritter mot oss slik sesongen har sett ut frem til nå, mener en tydelig Svensgård til topphandball.no i forkant av onsdagens prestisjetunge oppgjør i NM.

2020-reprise?

Mens Nærbø ankommer Sparebanken Vest Arena onsdag kveld med et stygt 34-26 borte for Haslum friskt i minnet fra REMA 1000-ligaen søndag kveld, møter Heine E. Jensen og ØIF Arendal opp med godfølelsen etter 29-28 seier mot Elverum i Arendal.


– Vi har allerede lagt skuffelsen mot Haslum bak oss. Det var en kamp der alt som kunne gå galt gikk galt. Absolutt ingenting klaffet Jeg mener vi spiller uten press mot ØIF Arendal og det er helt enkelt fordi ØIF Arendal har vært knallgode denne sesongen med poeng mot Kolstad og seier mot Elverum. Vi må kjøre på videre og være tro mot det vi jobber med. For kommer vi ikke opp noen hakk prestasjonsmessig, er det takk og farvel til NM for denne gang.


Selv om Nærbøs høyrekant skyver presset over på gjestene fra Sørlandet onsdag kveld, har jærbuene gode minner fra NM mot arendalittene. I november 2020 slo Nærbø ut ØIF Arendal ut av NM i semifinalen etter en forrykende kamp på hjemmebane. Nærbø tapte mot Elverum i finalen den sesongen.

Åttedelsfinalene i NM 23/24 menn
Elverum – Falk Horten – 30-27 (spilt 27.9)
Haslum – LFH09 – 42-23 (spilt 27.9)
Bergen – Sandnes kl. 17:30 i Framohallen
Drammen – Fjellhammer kl. 18:00 i Drammenshallen
Bergsøy – Kristiansand kl. 18:30 i Herøyhallen
Nærbø – ØIF Arendal kl. 18:30 i Sparebanken Vest Arena
Viking TIF – Kolstad kl. 20:00 i Åsane Arena
Halden – Follo HK kl. 19:00 i Tistedalshallen

Svinger

For det svinger i oppgjørene mellom Nærbø og ØIF Arendal. I REMA 1000-ligaen sist sesong smadret Nærbø ØIF Arendal hele 33-24 på Jæren. Borteoppgjøret i Arendal endte også med seier (28-24).


– For oss har det på mange måter vært vårt lokaloppgjør de siste årene, før Sandnes kom opp igjen i REMA 1000-ligaen. Nå får vi håpe publikum kjenner sin besøkelsestid og fyller opp hallen til onsdag. For Nærbø har de desidert beste supporterne i norsk håndball i hallen som har mest trykk, fastslår Svensgård vel vitende om at ØIF Arendals supporterskare Svermen trofast reiser land og strand rundt for å støtte eks-trener Heine E. Jensens mannskap.


– Skal vi snu prestasjonene, er den støtten alfa omega. Vi har ikke lyst til å si farvel til Final8-billett allerede nå. Det er helt sikkert, men prestasjonene våre i det siste må endres kraftig skal vi være med videre, avslutter Nærbøs Theodor Svensgård til topphandball.no.

Et farvel til Final8-billetter allerede i åttedelsfinalen har neppe Final8-vertene fra Arendal neppe lyst til heller.

PS: Nærbø røk ut mot Elverum i kvartfinalen i NM i fjor (38-30) og i åttedelsfinalen mot Runar i 21/22-sesongen (39-33). ØIF Arendal spilte seg frem til semifinalen og Final8 sist sesong.