Vipers og Sola var NM-finalister i 2020. I år kjemper de om å nå finalen nok en gang. Foto: @handballfoto - Kenneth McDowell

Tøffe toppoppgjør i kvinnenes semifinaler

Storhamar møter Sola, mens NM-meritterte Byåsen skal bryne seg på Vipers i årets NM-semifinaler.

Billetter til Final8 er i salg nå. Sikre deg inngang til arrangementet her

Det er Storhamar og Sola som åpner Final8-helgen med kvinnenes første semifinale. Begge lagene har vært i finale tidligere, men har til gode å få med seg pokalen hjem.

– Som oftest er det veldig jevne oppgjør mellom oss. Derfor blir det nok en fartsfylt og jevn kamp der begge lag har et stort ønske om å nå en NM-finale, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen om semifinalen mot Sola fredag 24. februar.

I fjor endte Storhamar på andreplass i REMA 1000-ligaen, mens Sola tok tredjeplassen. Også i år følger lagene hverandre tett, og i forrige oppgjør endte det uavgjort mellom de to.

Storhamar har levert godt også internasjonalt, og har med det overbevist folket om at de er et solid lag. Det samme har Sola, som også denne sesongen har hevdet seg i European League. Trener Steffen Stegavik tror rammene rundt Final8 blir fantastiske, men er spent på publikumsoppmøtet på den aktuelle kampen.

– Det er to lag som ikke har særlig nær tilknytning til Arendal som skal møtes og spille på en fredag kl. 17.00, så jeg er spent på rammene rundt den kampen, forteller han.

Stegavik ser likevel frem til en jevn kamp mot Storhamar.

– Det blir en tøff kamp. Storhamar har bare blitt bedre og bedre utover sesongen, og har levert gode resultater i Champions League i det siste. Vi har også vist stigende og god form den siste tiden, så jeg tror og håper det blir en spennende kamp å se på, sier han.

Vipers møter NM-legenden Byåsen

I den andre semifinalen på kvinnesiden møtes Byåsen og Vipers. Sistnevnte har dominert i Norge i en god stund. De siste fem årene har Kristiansand-laget vunnet både NM og REMA 1000-ligaen hvert år. De har dessuten hevdet seg internasjonalt, og stukket av med seieren i den gjeveste turneringen i Europa to år på rad.

Trondheim-laget har på sin side en lang merittliste i NM, men må likevel ses på som en underdog i denne sammenhengen. Byåsen-trener Kari Aalvik Grimsbø gleder seg til å delta i det nye konseptet, og tror det blir gode rammer for de kommende håndballkampene. Hun ser frem til Final8, og tar utfordringen mot Vipers på strak arm.

– Vi får en tøff motstander i Vipers, men det å få lov til å bryne seg på et av Europas beste lag er utrolig spennende. For oss er det viktig å spille kollektivt og unngå feil for å stå imot farten og fysikken til Vipers-spillerne. Vi skal forsøke å gi vårt aller beste og være med på å skape en god håndballkamp, sier hun.

Ole Gustav Gjekstad ser optimistisk på kampen, og er innstilt på å komme seg til nok en NM-finale.

– Men vi forventer ikke at det går av seg selv. Som vanlig må vi levere en god håndballkamp, og om vi gjør det tror jeg at Byåsen vil få det vanskelig. Jeg tror nok at laget kommer til å trykke til fra start i semifinalen mot Byåsen. Vi vil til en ny NM-finale, sier Vipers-treneren.

Slik spilles kvinnenes semifinaler: 

Fredag 24. februar

Kl. 17.00 Storhamar – Sola
Kl. 19.30 Byåsen – Vipers