VIPERS-FAN: Olav Gjertviksen følger Vipers i tykt og tynt. Han er selvfølgelig på plass i Sparebanken Sør Amfi under Final8. Foto: Helge N. Olsen/ Sportsfotografen

VIPERS-SJELA: – Det er en fin gjeng å holde styr på

Like sikkert som at Vipers vinner håndballkamper er det at supporter Olav Gjertviksten står klare med trommene og et engasjement flere enn Vipers-familien kan elske.

– Når vi treffer Storhamar i finalen, sannsynligvis, får jeg nerver. Sannsynligheten taler for Storhamar mot Vipers i morgen (red.anm: finale søndag), sier Vipers supporterguru Olav Gjertviksten i et videointervju med arrangørklubben ØIF Arendal lørdag formiddag.

Ikke nervøs
Intervjuet med Gjertviksten ble gjort før semifinalen mot Larvik lørdag formiddag.
– Jeg er ikke så veldig nervøs før denne kampen, erkjente han før Larvik-kampen.
Den gikk som ventet Vipers’ og Gjertvikstens vei. Larvik holdt følge i nesten én hel omgang, før de tallrike Vipers-supporterne kunne se sine kjæledegger løpe fra hvittrøyene fra Vestfold etter hvilen. Trommene gikk og stemningen gikk i taket da Vipers dro fra på parketten i Arendal. Semifinalen endte med 40-24 og finalebilletter til Vipers-supporterens store glede. Selv om Gjertviksten i verste fall drar helt alene på tur for å følge laget i sitt hjerte rundt om i Norge og Europa, var han alt annet enn alene i Arendal lørdag formiddag. En hel seksjon var farget i rosa.
– En fin gjeng å holde styr på, gliser han mens han ser utover den rosa seksjonen i Sparebanken Sør Amfi.
Supporteren er fast bestemt på at han aldri har lært å spille instrumenter, men man kommer langt med å trampe takta.
– Veldig enkelt, forklarer han til øredøvende bråk rett bak ham.

Aldri nervøs
For det var ikke gitt at Vipers skulle gå inn i februar som klubb. Konkursspøkelset har hengt tungt over den triple Champions League-mesteren fra Kristiansand. Sist uke kom gladbeskjeden om at spleiselag av aktører i næringslivet, kommunen og stiftelser har gått inn med nok midler til å sikre driften for Katrine Lunde og Vipers.
– Jeg var en av de som ikke var veldig nervøse. Jeg stolte på at Kristiansand ville rydde og fikse opp i dette. Jeg stolte på klubben, sier han.
For livet som supporter er altfor godt til at det rosa eventyret skulle stoppe denne vinteren.
– En ting er å vinne Champions League og de tingene der. Det som er fantastisk er miljøet i klubben. Det er frivilligheten, spillerne, supporterne , ledelsen og alt man finner i klubben. Det er denne familien og hele greia som gjør at jeg gjør dette år etter år, smiler han.

Og neste sesong kan det om mulig bli enda mer ålreit å være Olav Gjertviksten og Vipers-supporter. Fredag sprakk den offentlige hemmeligheten at landslagskeeper Silje Solberg-Østhassel bytter ut Gyør med Kristiansand og Vipers til sommeren.
– Kjempemoro, mener og avslutter supporterguru Olav Gjertviksten.

Og mer moro blir det aller først i Final8 i Arendal resten av lørdagen. Sola og Storhamar spiller om den andre finalebilletten i skrivende stund, mens Kolstad vs. Haslum (kl. 15:00) og Elverum – Kristiansand (kl. 17:00) gjør opp om finalebilletene til søndagens NM-finaler i Final8 i Arendal.