Foto: Hans Lie

Westersjø: – Klart vi har lyst på de Final8-billettene

Søndag hentet Gjerpen hjem to poeng mot Romerike i REMA 1000-ligaen. Onsdag kveld ligger en billett til Final8 i februar i potten når Larvik gjester Skieneshallen i den ene av fire kvartfinaler på kvinnesiden.

– Vi gleder oss masse, særlig ettersom oppgjørene mot Larvik er som lokaloppgjør å regne for oss, sier Gjerpen-toppscorer og strekspiller Ingvild Bersås Westersjø til topphandball.no mandag kveld.

Fire kvartfinaler

For onsdag kveld avgjøres det hvilke lag som skal kjempe om NM-gullet i Final8 i februar. På kvartfinalemenyen står godbitene Oppsal vs. Storhamar, Volda – Sola, Vipers – Byåsen i tillegg til nevnte Gjerpen vs. Larvik. Vinnerne i de fire kvartfinalene sikres billett til NM-festen Final8 i februar neste år.

– Final8-billettene ønsker vi helt klart å sikre oss. Det er ganske stort å få oppleve en slik håndballfest. Før sesongstart hadde vi mest fokus på REMA 1000-ligaen, mens NM er en bonus. Nå kan vi avgjøre dette på hjemmebane og nyte bonusen senere i sesongen. Alt er mulig og det er noe vi prater mye om på trening om dagen, sier Gjerpens toppscorer med 34 mål så langt denne sesongen.

Detaljer

Westersjø, som kom til Skien og Gjerpen sommeren 2021 fra moderklubben Randesund (Kristiansand), kommer til onsdagens kvartfinale med en fin 24-21 seier borte mot Romerike Ravens søndag kveld i sekken. Mot Larvik blir det enda jevnere, spår den solide strekspilleren.

–  Først og fremst tror jeg på en kamp med tøffe dueller. Laget som vinner flest dueller og utviser mest smartness sikrer seg avansement. Det er to lag som er gode til  løpe som møtes onsdag kveld. Vi vet at Larvik har en rekke gode håndballspillere, men det har vi også. Vi har også en hjemmebanefordel som vi må utnytte. Dette blir kjempespennende. Detaljer vil avgjøre hvem som spiller seg til Final8, spår hun om kampen mot Larvik – som også kommer til kvartfinalen med to poeng mot Follo søndag kveld.

Debutsesong

Selv er årets sesong strekspillerens første i REMA 1000-ligaen. Toppscorer og foreløpig trygg plass i REMA 1000-ligaen er fasiten så langt.
– Som forventet?

– Jeg visste at denne høsten ville bli tøffere enn årene i 1.divisjon, men medspillerne mine har vært gode til å finne meg på linja slik at jeg får puttet den ballen i mål. Dette er resultatet av mye terping på detaljer og hardt arbeid. At mine medspillere finner meg på linja er jeg helt avhengig av, sier 23-åringen til topphandball.no.

Og onsdag kveld er Gjerpen avhengig av at alt fungerer optimalt for å sikre seg billetter til Final8 i februar i Arendal – på Larviks bekostning. Gjerpen har vunnet NM for kvinner fem ganger, i 1985, 1986, 1990, 1992 og i 1993.

PS: Gjerpen – Larvik har avkast klokken 19 i Skienshallen. Oppsal – Storhamar og Volda – Sola har begge avkast klokken 18. Vipers – Byåsen har først avkast klokken 20 i Aquarama. Samtlige kvartfinaler spilles onsdag kveld.