Jonas Wille gleder seg til Final8-helgen. Bak står Elverums Tobias Grøndahl. ARKIVFOTO: JANEK SKARZYNSKI / AFP/ NTB/NHF

WILLE: – Det er klart jeg ser etter slike typer

Final8 har stått på blokka til Håndballguttas landslagssjef Jonas Wille lenge. Det er særlig én ting han ser etter når håndballfesten kastes i gang fredag.

– Hele landslagsteamet ser mye håndball på tv gjennom sesongen, men det er noe eget ved å se håndball live. Når det i tillegg er en så stor begivenhet som NM og Final8 er det ekstra morsomt å være på plass, sier en spent Jonas Wille til topphandball.no dagen før Final8-festen kastes i gang i Sparebanken Sør Amfi i Arendal.

Hel helg

Wille har ikke tenkt å kaste bort landslagsglansen kun på finalespillet søndag. Han skal være på plass i Arendal gjennom hele helga. Willes assistent Martin Boquist skal også være til stede i helga og det samme skal rekruttlandslagstrener Geir Erlandsen.

– Først og fremst håper jeg på jevne kamper og gode prestasjoner, slik at spenningen og Final8-konseptet skaper god stemning en hel til ende. Final8 blir også en fin anledning for meg å se ungdomsfinalene. Det er noe jeg gleder meg veldig til, sier han.
Det er regjerende G20-mestere Charlottenlund og Haslum som gjør opp NM-gullet for juniorer fredag kveld. Det samme gjør Larvik og Gneist i juniorfinalen for jenter.

Foruten fremtidens potensielle profiler, legger han ikke skjul på at han har særlig et par briller på når herrene skal i aksjon med semifinaler lørdag og finalespill søndag.

Hemningsløse

– Spillere som presterer under press er alltid interessant å følge tett. Vi ønsker selvsagt mange ulike typer som til slutt utgjør et godt lag, men spillerne som er hemningsløse når det koker og ting står på spill er ekstra interessant å se. Det er klart jeg ser etter slike typer. Når det er sagt er jeg genuint interessert i alt som rører seg og da er Final8 en fin anledning til å få utløp for det, sier Jonas Wille.

Som landslagssjef er han tydelig på at han ikke ønsker å spå hvordan helgen blir resultatmessig. Selv om Kolstad kommer til Arendal med et kjedelig stortap i Champions League mot Zagreb i bagasjen, må trønderne innfinne seg med favorittstempelet. Det var nettopp i forrige sesongs Final8 at Christian Berges mannskap tok klubbens første gull noensinne.

– Jeg har ikke så lyst til å mene for mye om hva jeg tror, men håper som sagt at det blir spennende kamper. Det vil sette en ekstra spiss på Final8-helgen, avslutter landslagssjef Jonas Wille overfor topphandball.no.

PS: Håndballjentenes landslagstrener Thorir Hergeirsson er også på plass i Sparebanken Sør Amfi i helga.