Profiler om Final8

Nytt konsept for avviklingen av NM! Hva tenker spillerne? Vi har stilt dise fem spørsmålene til hver av spillerne!

1. Hva synes du om det nye finaleformatet (Final8)?
2. Hvordan har deres vei til semifinalen vært?
3. Hva er dine forventninger til finalehelgen i Arendal?
4. Hva anser du som ditt lags største styrke i kampen om en finaleplass?
5. Hva blir nøkkelen for å vinne semifinalen for deres del?

Sindre Heldal (Elverum)

1. Det blir veldig spennende å prøve ut noe nytt. Jeg gleder meg til å delta, og håper det kommer masse folk og at vi kan få en skikkelig håndballfest i Arendal.

2. Veien har vært grei. Vi trakk Nærbø borte i kvarten, som egentlig er en bortebane du vil unngå, men heldigvis gikk det fint denne gangen.

3. Forventningene mine til finalehelgen er at det blir mye folk og god stemning.

4. Vår styrke er bredden i laget. Vi har mange gode spillere, og alle vil bidra til å vinne kampen mot ØIF.

5. Jeg er så kjedelig at jeg sier forsvarsspillet. Men om vi treffer bakover, så kan vi løpe inn noen lette mål. Da skal vi ha gode sjanser.

Lars Eggen Rismark (Kolstad)

1. Det er et spennende initiativ, og jeg opplever at de har hatt suksess med lignende konsept i Danmark. Cupfinaler i Spektrum har vært populært blant spillerne, men lignende rammer kan også skapes i Sør Amfi.

2. Vår vei har gått via to trønderske lag fra lavere divisjoner, deriblant Rapp med flere tidligere Kolstad-spillere. Videre ble det en tur til en tøff bortearena mot Halden, og i kvartfinalen leverte vi en meget god kamp mot Drammen og sikret oss en plass i Final8.

3. Jeg tror og håper det blir en publikumsfest. Har fått et inntrykk av at det er gjort flere tiltak som skal skape gode rammer rundt kampene.

4. Vår største styrke er det defensive. I de fleste kampene har vi holdt motstanderen nede på 25-26 mål. Den defensive tryggheten gir oss et solid fundament, noe som igjen tillater oss å svinge mer i det offensive spillet.

5. Vi må være forberedt på at de mønstrer et sterkt mannskap. Samtidig bruker vi mye tid i forberedelsene på eget spill og egen utvikling, noe som også vil være fokus inn mot Final8.

Øyvind Frigstad (Kristiansand)

1. Det virker veldig spennende!  Jeg tror dette potensielt sett kan bli sesongens største høydepunkt i år og årene som kommer.

2. Vi hadde en fin reise frem til kvartfinalen. Der vant vi en tøff bortekamp mot Fjellhammer, et lag de aller beste lagene i serien også sliter med på bortebane.

3. Jeg forventer et ekstremt høyt tenningsnivå på alle de kvalifiserte lagene.

4. Vi er uforutsigbare. Når alle er på plass, har vi nøkkelspillere med x-faktor i flere posisjoner.

5. Kolstad er storfavoritt, de har nesa høyt oppe og svever på en sky med deres nye økonomiske muskler. Nøkkelen til seier blir å sjokkere dem med innsats og treffe på den strategiske planen.

Jørg William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal)

1. Det er utrolig gøy å kunne få så mange lag samlet til en skikkelig finalehelg, og jeg tror det kan bli gøy for publikum å se på. Champions League har brukt dette oppsettet, og jeg synes det har sett  skikkelig fett ut! Jeg gleder meg til å kunne oppleve det selv.

2. Vi gikk rett til tredje runde, og har møtt Uredd og Bækkelaget. I kvartfinalen fikk vi en tøff kamp mot Runar, men spilte godt og vant med to. Det har ikke vært enkelt å komme til Final8, med tanke på at vi har møtt gode lag i en periode der vi ellers har slitt litt.

3. Håper det blir en skikkelig folkefest, og at så mange som mulig kommer. Arendal er en sabla flott by, for å si det på godt sørlandsk. Det er åtte knallgode lag som skal kjempe om kongepokalen, så det blir utrolig gøy.

4. For å gå hele veien må vi få satt et skikkelig bra forsvar og løpe på dem. Vi har trent godt i januar og er klare for å spille fartsfylt håndball. Klarer vi det har jeg god tro på at vi kan gå hele veien.

5. Nøkkelen for å slå Elverum blir å få stoppet kollektivet deres. Elverum har klassespillere overalt på banen, så vi må hele tiden være på vårt beste for å slå dem. Viktige faktorer blir også å få stoppet Tobias Grøndahl, som er enorm på å spille andre gode, og ikke minst  sette ballen i nettet selv.